Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 17:32

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή της Εθνικής κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την απαλλοτρίωση της έκτασης των Λιπασμάτων

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lipasmataΜετά από πολλές αναβολές τελικά συζητήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας που εκκρεμεί από το 2020 κατά  της απόφασης του Περιφερειακού συμβουλίου της Αττικής για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των 204 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων στη Δραπετσώνα που ψηφίστηκε επί Δούρου με εισηγητή τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη. Σκοπός της απαλλοτρίωσης είναι η αξιοποίηση της έκτασης αυτής προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Στο 1ο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας της Δευτέρας (16.1.2023) ο δήμαρχος μετέφερε την πληροφορία (1.05.30 λεπτό στο παρακάτω βίντεο) ότι συζητήθηκε στο ΣτΕ η υπόθεση για την "απαλλοτρίωση" και σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δήμου «πήγαν καλά τα πράγματα για εμάς… τα νομικά επιχειρήματα μας αντιμετωπίστηκαν με έναν θετικό τρόπο από τους παριστάμενους… ». 

Σε ερώτηση για το εάν ήταν θετική ή αρνητική η πρόταση του εισηγητή η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι «δεν ήταν ούτε θετική ούτε αρνητική»!!!Άρα όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα, παραμένουν ανοιχτά!
Σε λίγους μήνες θα βγει η απόφαση και μακάρι να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του Πολυτεχνείου για την αξιοποίηση της περιοχής που την έχει αναθέσει ο Δήμος, ώστε να υπάρχει ένα επιχείρημα επιπλέον! 

Σε κάθε περίπτωση βέβαια η πρόταση του εισηγητή είναι γνωστή στους νομικούς! Καλό είναι η δημοτική αρχή να ενημερώσει και τους δημότες.

Πηγή:  drapetsini.blogspot.com  

Ακολουθεί το βίντεο της συνεδρίασης του Δ.Σ στις 16.1.23
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 01:45
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Γιώργος Θ.Τσιρίδης 21-01-2023 09:57
Συμφωνώ βεβαίως με τον Μανώλη τον Γλαμπεδάκη και στο ΣτΕ έτσι κι αλλιώς πήγαν οι προτάσεις του ΕΜΠ, και το 1ο παραδοτέο και η περίληψη όλων όσων μελετώνται. Επομένως έχει εκπληρωθεί (εν μέρει βεβαίως) η πρόβλεψη της τροπολογίας του 2015 για ΣΔ και Χρήσεις Γης που έλεγε ότι η τροπολογία στηρίζεται στην Πολεοδομική Μελέτη Ανάπλασης που ετοιμάζει ο Δήμος (ακόμα την ετοιμάζει ...)
Παράθεση
0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 17-01-2023 21:15
Μια παρατήρηση μόνο στη φράση "...μακάρι να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του Πολυτεχνείου για την αξιοποίηση της περιοχής που την έχει αναθέσει ο Δήμος, ώστε να υπάρχει ένα επιχείρημα επιπλέον..." Το "επιπλέον" να αφαιρεθεί. Είναι το μοναδικό επιχείρημα που μπορεί ( και το ευχόμαστε) να σώσει την υπόθεση. Ο δήμαρχος μας χρειάστηκε 8 χρόνια για να πεισθεί από τους "δικούς του" (εκτός δήμου εννοείται) ανθρώπους για την αναγκαιότητα της μελέτης.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση