Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 20:10

AVAAZ: Προς τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών ορυκτών καυσίμων υπογράφουμε: ΑΡΚΕΤΑ! να σταματήσουν αμέσως όποιες νέες εξορύξεις πετρελαίου, φυσικού αερίου ή άνθρακα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gretaΦίλες και φίλοι,

Αρκετά!

Για δεκαετίες, οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου παραπλανούν το κοινό σχετικά με τις θανατηφόρες επιπτώσεις των ορυκτών καυσίμων που ψήνουν τον πλανήτη μας. Τώρα γινόμαστε μάρτυρες φονικών πλημμυρών, ακραίων ξηρασιών και πυρκαγιών σε τροπικά δάση.

Αυτή τη βδομάδα, τα αφεντικά των μεγάλων εταιρειών του πλανήτη θα συναντηθούν σε μια σημαντική επιχειρηματική σύνοδο στις ελβετικές Άλπεις – προσποιούμενοι ότι νοιάζονται για τον πλανήτη, ενώ συνεχίζουν τις εξορύξεις για νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, βγάζοντας δισεκατομμύρια.

 Σε λίγες μέρες θα ταξιδέψουμε στην Ελβετία για να παραδώσουμε μια προειδοποιητική επιστολή στους διευθυντές των εταιρειών ορυκτών καυσίμων, απαιτώντας να σταματήσουν τις νέες εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας – βοήθησε να τους δείξουμε πως εκατομμύρια άνθρωποι αναγνωρίζουμε τα ψέματά τους. Λάβε μέρος τώρα! Στις 10.30 την Παρασκευή 20.1 έχουν υπογράψει 937.326 πολίτες απ'όλον τον κόσμο. Συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε το 1εκ. 

Προς τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών ορυκτών καυσίμων:

Στέλνουμε αυτή την προειδοποιητική επιστολή για να απαιτήσουμε να σταματήσετε αμέσως όποιες νέες εξορύξεις πετρελαίου, φυσικού αερίου ή άνθρακα, και να πάψετε να εμποδίζετε τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια που τόσο χρειαζόμαστε.

Γνωρίζουμε πως οι Πετρελαϊκοί Κολοσσοί:

ΗΞΕΡΑΝ για δεκαετίες πως τα ορυκτά καύσιμα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για το κλίμα.
ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ την κοινή γνώμη και τους επενδυτές σχετικά με την επιστήμη του κλίματος και τους κινδύνους.
ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ πολιτικούς με fake news για να σπείρουν αμφιβολίες και να καθυστερήσουν τη μετάβαση.

Πρέπει να σταματήσετε τις δραστηριότητές σας καθώς παραβιάζουν άμεσα το ανθρώπινο δικαίωμά μας σ’ ένα καθαρό, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, το καθήκον σας για εταιρική ευθύνη, αλλά και τα δικαιώματα των Αυτοχθόνων λαών.

Αν αποτύχετε να αναλάβετε δράση αμέσως, σας ενημερώνουμε πως πολίτες απ’ όλο τον κόσμο θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προβούμε σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια για να λογοδοτήσετε. Και θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε στους δρόμους.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Είναι δύσκολο να συνεχίζουμε να ελπίζουμε όταν βλέπουμε την κλιματική καταστροφή που συμβαίνει σ’ όλο τον πλανήτη – εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν απ’ την πείνα στην Α. Αφρική, και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου αφανίζεται ανεξέλεγκτα. Αλλά η ελπίδα βρίσκεται στους ανθρώπους – στα εκατομμύρια από εμάς που σκοπός μας είναι να απαιτήσουμε μαζί από εταιρείες και πολιτικούς να αναλάβουν δράση.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε σ’ αυτές τις εταιρείες να καταλάβουν πως το 2023 θα είναι ορόσημο για την ανάληψη ευθυνών. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τα καταφέρουμε.
Με εκτίμηση,

 Βανέσα (Ουγκάντα), Γκρέτα (Σουηδία), Ελένα (Εκουαδόρ), Λουίζα (Γερμανία)
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 10:41
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση