Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 21:05

ΘΑΛΗΣ+ ΦΙΛΟΙ: Βιβλίο του Μήνα | Εικασία 3ν + 1, του Τεύκρου Μιχαηλίδη

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
thalis3Η λέξη εικασία, αν συμφωνήσουμε ότι αναφέρεται στην “αλήθεια” ενός προβλήματος που δεν έχει αποδειχθεί, είναι για πολλούς λόγους ταιριαστή στον τίτλο του αστυνομικού μυθιστορήματος «Εικασία 3ν +1» (Εκδόσεις Ψυχογιός) του συγγραφέα και μαθηματικού Τεύκρου Μιχαηλίδη.
 
Πρώτα από όλα συνδέει την αστυνομική ιστορία του βιβλίου με τα μαθηματικά, ένα στοιχείο σημαντικό στην εξέλιξή της, που υποδηλώνει επίσης τη γνωστή αγάπη του συγγραφέα τόσο για την αφήγηση ιστοριών όσο και για την επιστήμη.
 Χαρακτηριστικά που αναγνωρίζονται στο μυθιστόρημα, και συνολικά στο έργο του συγγραφέα, χωρίς να στερούν από τη γραφή του τη ρεαλιστική και γλαφυρή διάστασή της. Όλα ξεκινούν, άλλωστε, στο κλαμπ Eroticon, σε ένα περιβάλλον κάπνας, μούχλας και φτηνού αλκοόλ. Εκεί συναντάμε πρώτη φορά τη Τζένιφερ από το Μαρόκο, μία νεαρή στρίπερ, να συζητά με τον Κοσμά Στεφάνου, ένα πρώην “γκόλντεν μπόϊ”, άνεργο πλέον του παρηκμασμένου τραπεζικού τομέα. Γενικότερα, η ιστορία εκτυλίσσεται στο ζοφερό κλίμα της προηγούμενης δεκαετίας, τροφοδοτείται από τους κραδασμούς της οικονομικής κρίσης που σάρωσε τη χώρα.
 
Διαβάστε περισσότερα, εδώ

Ακούστε τα podcast: με μία συνέντευξη του συγγραφέα, εδώ

και με την παρουσίαση του βιβλίου στην πλατφόρμα pod, εδώ
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση