Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 11:14

Οι Επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευής της Β' Πειραιά καταγγέλλουν: Η ΟΛΠ/COSCO αντί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις παραπληροφορεί – Να δοθεί τέλος στην κυβερνητική εύνοια και ασυλία

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

coscoΣε συνέχεια της Κοινοβουλευτικής Αναφοράς της 9ης.12.2022, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλεξιάδης Τρύφων καταθέτει νέα αναφορά για τους υπουργούς Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετική με την ανακοίνωση των Επιχειρήσεων της Ναυπηγοεπισκευής Πειραιά, Περάματος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Σαλαμίνας για τις παραπλανητικές για την κοινή γνώμη τακτικές της ΟΛΠ/COSCO και την συνεχιζόμενη παράνομη και καταστροφική για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες συμπεριφορά της.

Ειδικότερα, με κοινό δελτίο τύπου ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) και η Ένωση Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ.), καταγγέλλουν την ΟΛΠ/COSCO για ψευδή και παραπλανητική ανακοίνωση περί ολοκλήρωσης των έργων αναβάθμισης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Οι Φορείς υπενθυμίζουν ότι στις υποχρεώσεις της ΟΛΠ/COSCO περιλαμβάνονταν η ολοκλήρωση εντός 35 μηνών έργων όπως η ανακατασκευή προβλητών, οδοστρωμάτων, αντλιοστασίων, υποσταθμών ηλεκτροδότησης υποδομών και υποπαραχωρούμενων βιομηχανικών χώρων, η επαρκής υδροδότηση πυρασφάλειας κ.α. Αντί αυτού σήμερα, 25 μήνες μετά, έχει ολοκληρωθεί μόνο η τσιμεντόστρωση στο Δυτικό προβλήτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βάσης (ΝΕΒ) Περάματος, σε έκταση μόλις 7.000 τ.μ. από τη συνολική έκταση των 170.000 τ,μ. της ΝΕΒ Περάματος και μάλιστα χωρίς τις αναγκαίες παροχές υδροδότησης, ηλεκτροδότησης, αλλά  και τους προβλεπόμενους  γερανούς σταθερής τροχιάς, απολύτως αναγκαίους για αποδοτικές εργασίες επισκευής πλοίων. Επιπλέον καταγγέλλουν το σπάσιμο προβλητών επισκευής πλοίων, με πρόσχημα την κατασκευή έργων και ομιλούν για σχέδιο καταστροφής της Ναυπηγοεπισκευής προς εξασφάλιση νέων χώρων για εμπορευματοκιβώτια.

 Χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά της ΟΛΠ/COSCO αλαζονική,  αποικιοκρατική, που κατάφωρα παραβιάζει την Εθνική και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και καλούν την κυβέρνηση να εφαρμόσει ισότιμα του νόμους και να τερματίσει την εύνοια και την ασυλία που επιδεικνύει.

 Ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς καθώς και ενημέρωση σχετικά με τις παρεμβάσεις τους, καθώς η υπομονή επιχειρήσεων και εργαζομένων έχει εξαντληθεί, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους, ζητώντας  την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, προκειμένου να σταματήσει η παράνομη συμπεριφορά της ΟΛΠ/COSCO και η καταστροφική της δράση για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες.

ΕΔΩ  επισυνάπτεται η Αναφορά του Βουλευτή και το Δελτίο Τύπου των Φορέων. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 19:34

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση