Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 16:31

Παλιά μου τέχνη κόσκινο του υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας ως προς την χρηματοδότηση της ανακατασκευής των δρόμων σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker4Σ.Δ Η "τέχνη" στον τίτλο αφορά στην Πατούλεια Περιφέρεια Αττικής και sτο Βορίδειο υπουργείο Eσωτερικών, που ως είθισται και εν όψει εκλογών εκτιμώ ότι σε δήμους που θα πρόσκεινται στη Ν.Δ το χρήμα θα ρέει κανονικότατα, ενώ οι υπόλοιποι με δημότες που λες και κατούρησα στο πηγάδι, ας κόψουν το λαιμό τους. Από την άλλη μεριά ελπίζω πως η δημοτική αρχή δεν θα τα λέει μόνο στην νύφη, εμάς δηλαδή τους δημότες, για να τα ακούει η πεθερά, η Περιφέρεια δηλαδή και το αρμόδιο Υπουργείο.

Επίσης ως γνωστόν ο κύριαρχος πολιτικός λόγος κάθε αρχής γίνεται εμφανής στην ιεράρχηση των αναγκών και τα ποσά που διατείθονται για την χρηματοδότητηση έργων και υπηρεσιών που ανήκουν στις αρμοδιότητές τους. Επειδή όμως δεν γνωρίζω τα τρία προηγούμενα χρόνια τα ποσά που διατέθηκαν από τους ίδιους πόρους του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας για την ασφαλτόστρωση των δρόμων και την αναλογία τους με όλα τα άλλα έργα, δεν είμαι σε θέση να έχω άποψη. Το λέω αυτό γιατί η επιλογή των έργων και τα ποσά που διαθέτει ή όποια αρχή αποφασίζει ανάλογα με την σπουδαιότητα που εκτιμά για κάθε έργο, είναι το κρίσιμο σημείο που βάση αυτού κρίνεται.

Πάντως όλα τα χρόνια από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου καλά κρατεί μία ανόητη ψηφοθηρική επιλογή, του να γίνονται οι πολλές ασφαλτοστρώσεις από τους δήμους όταν πλησιάζουν εκλογές, κάτι που όπως και να το κάνουμε αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο, μιας και κάποια έργα το σωστό είναι να γίνονται όποτε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ενώ άλλα μπορούν και να περιμένουν. Ένα είναι το σίγουρο για όσους οδηγούν σε δρόμους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Είναι πιθανότατο ότι συχνά θα έχουν αντιμετωπίσει τα προηγούμενα χρόνια οδοστρώματα της κατηγορίας "κίνδυνος θάνατος".

Δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής. Μετά από πάρα πολλά χρόνια ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το έργο ύψους 800.000€ γίνεται με δαπάνες του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Περιμένουμε εδώ και 2,5 χρόνια τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, μελέτης  1.500.000€ για πολλά σημεία της πόλης με δρόμους που χρήζουν άμεσης επιδιόρθωσης.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών ότι απαιτείται γενναία και χωρίς καθυστερήσεις χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστεί η άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου των πόλεων.

Περιμένουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 12:55
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση