Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 17:32

Γ. Ραγκούσης: Να σταματήσει η επιζήμια και καταστροφική δράση της Cosco για τη Ναυπηγοεπισκευή, όπως ζητούν ο Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. και η ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

perama1Στη Βουλή έφερε, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, το κοινό ψήφισμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) και της Ένωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ.), με το οποίο καταγγέλλουν την επιζήμια συμπεριφορά και τη δράση της ΟΛΠ/Cosco για τη Ναυπηγοεπισκευή και η οποία ζητούν να λάβει τέλος με κυβερνητική παρέμβαση.

Νίκαια 8-12-2022

 

 Σε κατάθεση αναφοράς προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, προχώρησε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με βάση το κοινό ψήφισμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) και της Ένωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ.), με το οποίο καταγγέλλουν τη δράση της ΟΛΠ/Cosco, καθώς παραβιάζει τόσο τη Σύμβαση Παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο, όσο και την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ζημιώνοντας τη Ναυπηγοεπισκευή, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα, με το κοινό ψήφισμα οι παραπάνω φορείς καταγγέλλουν τη συρρίκνωση των θέσεων επισκευής πλοίων, την κινέζικη κακοδιαχείριση, τις δραστηριότητες της Cosco που δεν έχουν σχέση με τη Ναυπηγοεπισκευή, την κατάληψη θέσεων από αργούντα πλοία, την αυθαίρετη κι επιζήμια αύξηση των τελών σε βάρος και της ελληνικής ναυτιλίας. Διαπιστώνουν ότι οι Cosco παρανομεί ατιμώρητη και λειτουργεί με λογική αποικιοκρατική. Τέλος, ζητά την άμεση κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να σταματήσει η καταστροφική δράση της Cosco, καθώς η υπομονή τους έχει πλέον εξαντληθεί. 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς:

1.      Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

2.      Οικονομικών

3.      Ανάπτυξης κι Επενδύσεων

ΘΕΜΑ: «Να σταματήσει η κυβέρνηση την παράνομη δράση της Cosco σε βάρος του κλάδου της Ναυπηγοεπισκευής, των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και των τοπικών κοινωνιών».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του το από 8-12-2022 το καταθέτουν ως Αναφορά ζητώντας απαντήσεις από τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, με το οποίο διαπιστώνουν την παραβίαση της Σύμβασης Παραχώρησης από την Cosco συμπεριφερόμενοι ως αποικιοκράτες και ζητούν να λάβει τέλος η επιζήμια συμπεριφορά και  δράσης της εναντίον της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή τους οι παραπάνω φορείς, καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων:

·         Τη συρρίκνωση και την ακύρωση των θέσεων επισκευής πλοίων από την ΟΛΠ/COSCO.

·         Την κινέζικη κακοδιαχείριση στον ΟΛΠ, που διώχνει πλοία από τη Ναυπηγοεπισκευή, ακόμα κι όταν υπάρχουν διατιθέμενες υποδομές.

·         Την κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης Παραχώρησης.

·         Την κατάφωρη παραβίαση της εθνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

·         Την αυθαίρετη επιβολή και την υπέρμετρη αύξηση των τελών σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευής και της ελληνικής ναυτιλίας.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ακολουθεί το από 8-12-2022 κοινό ψήφισμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) και της Ένωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ.).

Αθήνα 8 Δεκεμβρίου 2022

 

Ο καταθέτων Βουλευτής

Γιάννης Ραγκούσης

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 17:38

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση