Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 19:48

Στο mathesis τα νέα του χειμώνα: Ανορθολογισμός και ψευδοεπιστήμη & Η τέχνη των νέων μέσων

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mathesisΦίλες και φίλοι,

O νέος κύκλος μαθημάτων μας ξεκινάει στην πλατφόρμα του Mathesis!
Aυτόν τον χειμώνα, θα μιλήσουμε για τον ανορθολογισμό και την ψευδοεπιστήμη, με σκοπό να αναπτύξουμε την κριτική μας σκέψη και να συζητήσουμε για την ηθική αξία της επιστήμης ως πολύτιμου οδηγού ζωής για έναν πολίτη του καιρού μας. Το μάθημα είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, στην οποία συμμετέχουν παλιοί (Στέφανος Τραχανάς, Στέφανος Βαμβάκος, Βάσω Παυλίδου) αλλά και νέοι (Πάνος Σαπουντζής, Στάμος Αρχοντής, Λευτέρης Ζούρος) διδάσκοντες του Mathesis.

Θα «εγκαινιάσουμε» επίσης τη νέα ενότητα μαθημάτων για την Τέχνη, με πρώτο σταθμό μας ένα δημιουργικό και πρωτότυπο εργαστήριο για την Τέχνη των Νέων Μέσων, με διδάσκοντες τους Δημήτρη Γραμμένο και Ανθή Στρατάκη.

Σε επανάληψη, θα προσεγγίσουμε ακόμη το κακό και τα «προκλητικά» ερωτήματα που το συνοδεύουν και -με οδηγό τον Παύλο Κόντο- θα συζητήσουμε τις σκέψεις σπουδαίων φιλοσόφων πάνω σε ένα θέμα που μας φοβίζει και μας ελκύει ταυτόχρονα. Τέλος θα εξερευνήσουμε τις βασικές αρχές της κβαντικής φυσικής με διδάσκοντες τους Στέφανο Τραχανά και Γιάννη Καραδάμογλου, σε ένα μάθημα αναπροσαρμοσμένο στη διδακτέα ύλη της Γ’ Λυκείου, η οποία φέτος περιλαμβάνει για πρώτη φορά την κβαντομηχανική.

Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα στα νέα ταξίδια γνώσης!

H αρχική σελίδα του mathesis με όλα τα ενεργά μαθήματα https://mathesis.cup.gr/ 

Η ομάδα του Mathesis

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση