Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 19:49

Η Ρένα απαντά στη Λουκία που συγκρίνεται συνέχεια με τις πρώην του αγοριού της και χαλιέται

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lifo6Η ιστορία της Λουκίας όπως την ξεχώρισα σήμερα.

Καλησπέρα Ρένα!

Έχω θέμα… μπαίνω σε διαδικασίες σύγκρισης με όλες τις πρώην του αγοριού μου. 7 είναι όλες κι όλες αλλά είναι όλες…πανέμορφες!

Δεν ξέρω γιατί αλλά συνέχεια τις ψάχνω και με συγκρίνω μαζί τους εξωτερικά. Δεν με θεωρώ κατώτερη απ’όλες εξωτερικά. Μπορώ αντικειμενικά να πω ποιά πραγματικά είναι πιο όμορφη αλλά και ποιά όχι, απλά δεν μ΄αρέσει που μπαίνω σε αυτή την διαδικασία…είναι αρκετά περίεργο και καταλήγω και χαλιέμαι.

Μήπως ξέρεις γιατί μπορεί να το ξκάνω αυτό; Θεωρείς είναι φυσιολογικό; Πώς ξεπερνιέται; Βασικά…ξεπερνιέται;

 

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.

Αγαπητή Λουκία, πέφτω άμεσα να απαντήσω ότι αυτά συμβαίνουν επειδή σκέφτεσαι εντελώς “γυναικεία”. Όπως δηλαδή σου έμαθαν να σκέφτεσαι από τότε που έκανες τσισάκια πάνω σου, από την κούνια. Άρα είναι “φυσιολογικό” επειδή δεν σου άφησε κι άλλη επιλογή το σύστημα. Αν σκεφτόσουν “αντρικά”, δεν θα χαλιόσουν τώρα.

Νομίζεις ότι η πιο όμορφη κερδίζει το ποθητό αγόρι, ως τρόπαιο της αξιοσύνης της. Έχεις μείνει στην εποχή που η Έριδα έριξε το μήλο στο τραπέζι του Δία και της Ήρας με την επιγραφή “τῇ καλλίστῃ“, όπως στο δίδαξαν στρεβλά, και πίστεψες ότι ο Πάρις διάλεψε την πιο όμορφη στο πρόσωπο της Αφροδίτης. Όχι, όχι, αυτό που του υποσχέθηκε είναι αυτό που τον εξίταρε περισσότερο, δηλαδή να πέσει στον έρωτα του η πιο διάσημη “γκόμενα” της αρχαιότητας, η Ωραία Ελένη. Κοινώς εξουσία επιζητούσε κατά βάθος, να κορδώνεται σαν το κοκόρι στους άλλους άντρες!
[Καταχρηστικά χρησιμοποιώ τον όρο γκόμενα που είναι τόσο στερεοτυπικός όσο δεν πάει άλλο, αλλά για να συνεννοηθούμε στο πλαίσιο της υποτίμησης του φύλου μας από την πατριαρχία.]

Τι άλλο συμπέρασμα βγάζουμε; Ότι η Αφροδίτη, η Αθηνά κι η Ήρα μάλλον είχαν πολλή ενέργεια και χρόνο για χάσιμο για να κονταροχτυπιούνται για το βραβείο των καλλιστείων. Που ήταν κι ανούσιο εδώ που τα λέμε: όλες πανέμορφες θα’ταν, τι σόι θεές ήταν άλλωστε! Σαν να μου φαίνεται ήταν πιο ξύπνιες οι θέες που δεν συμμετείχαν σ’αυτό το τσουρομάδημα, όπως η Άρτεμις ή η Δήμητρα. Σωστά μέχρι εδώ;

Ξεκίνησα με τον διδακτικό αυτό μύθο για να καταλάβεις ότι μόνο γυναίκες σκέφτονται με ορίζοντα αποκλειστικά την εξωτερική εμφάνιση. Οι άντρες μπορεί να σχολιάζουν μεγαλοφώνως τα σωματικά προσόντα των εκάστοτε μοντέλων και celebrities της μόδας, αλλά μεταξύ τους σιγοψυθυρίζουν για το ποιά είναι πιο δοτική στο σεξ, πιο έξυπνη στη συζήτηση, πιο βοηθητική στην καθημερινότητα. Με ποιά περνάνε καλύτερα δηλαδή. Αν είναι κι όμορφη, ακόμα καλύτερα, αλλά δεν νομίζω ότι επιλέγουν την πιο όμορφη για να συσχετιστούν αναγκαστικά.

Άσε που όλες αυτές που αναφέρεις είναι πλέον πρώην. Υπάρχει λόγος γι’αυτό. Ήταν πανέμορφες, λες, κι όμως δεν κράτησε. Επομένως δεν φτάνει η ομορφιά. Χρειάζεται το κάτι παραπάνω.

Στο μεταξύ ανατριχιάζω που έχετε κάτσει κι έχετε κάνει αναλυτικό κατάλογο των πρώην με ονοματεπώνυμα, ώστε να ψάχνεις τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο. Γιατί τις κρατάει στο προφίλ του;

Η ανασφάλειά σου, που μάλλον έχει ρίζες στην παιδική ηλικία (ίσως έπρεπε πιο συχνά να σου λένε ότι είσαι όμορφη), σιγοντάρεται από όλη την κοινωνία, είναι συστημικό. Καθώς και τους όμορφους άντρες τους βλέπουμε και τους θαυμάζουμε προφανώς, όσο και τις όμορφες γυναίκες, αλλά δεν εξαρτάται όλη τους η αξία από αυτό! Στην εποχή των social media ιδιαίτερα, με τις σχεδόν επαγγελματικές φωτογραφήσεις, τα περίτεχνα φίλτρα, την συνεχή κατασκοπία στο προφίλ οποιουδήποτε, που δεν αφήνει κανένα μυστήριο ιδιωτικότητας, κι όπου η ομορφιά δεν γιορτάζεται αλλά εξαργυρώνεται, η ανασφάλειά σου κάνει πάρτυ. Γι’αυτό η διαφήμιση της Dove είναι τόσο καίρια και τόσο χρήσιμη.

 

Ψάχνεις τις φωτογραφίες τους με την ελπίδα να βρεις κάτι που θα σε κάνει να καταλάβεις αν εσύ είσαι καλύτερη ή τι κοινό έχετε και τον τράβηξε. Ή αντίθετα ψάχνεις να σου επιβεβαιώσει ότι δεν είσαι καλύτερη και γι’αυτό δεν λαμβάνεις ίσως αυτό που αξίζεις μέσα στη σχέση σας. Αυτή είναι μια πάρα πολύ επικίνδυνη πίστα στην οποία αφήνεις έκθετο τον εαυτό σου για απογοήτευση, θυματοποίηση και διάψευση. Και δεν θα φταίει το αγόρι σου, θα φταίει το πλαίσιο που σου επιτρέπει να μπαίνεις σε αυτή την διαδικασία ξανά και ξανά, με κάθε νέα τους δημοσίευση.

Κατά την προσωπική μου παρατήρηση είναι κατά πολύ υγιέστερο να μην έχεις social media που εστιάζουν στην εικόνα, όπως τα εντελώς επαγγελματικά (LinkedIn) ή ίσως τα αμιγώς πληροφοριακά/ψυχαγωγικά (Youtube). Οι πλατφόρμες των Instagram, Facebook, και TikTok είναι πλασμένες για να βγάζουν τον ναρκισσισμό των χρηστών και να βιοπορίζονται απ’αυτόν. Στο χέρι σου είναι να τα ξεκόψεις. Κι αν έχεις κωδικούς του αγοριού σου και τα βλέπεις μέσω αυτού, ακόμη χειρότερα. Δεν θέλω να φανταστώ τι άλλη παραχώρηση ιδιωτικότητας συμβαίνει.

Αν δεν θέλεις να πάρεις αυτό το δρόμο, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ατσαλώσεις αυτοπεποίθηση για τα άλλα σου επιτεύγματα, για τα οποία δεν μας αναφέρεις κυριολεκτικά τίποτα. Τι άλλα πράγματα κάνεις εκτός από το να είσαι όμορφη; Τι χαρίσματα έχεις; Ποιές γνώσεις κατέχεις; Σε πόσα μέρη και σε ποιά ερεθίσματα έχεις εκτεθεί; Τι έχεις αποκομίσει από τη μέχρι τώρα ζωή σου; Τι έχεις προσφέρει; Τι όνειρα έχεις;

 Πιο δραματικά: Τι θα γινόταν αν αύριο -χτύπα ξύλο!- ξυπνούσες ανάπηρη, με εκτεταμένα εγκαύματα, παραμορφωμένη; Η ζωή σου θα ήταν τότε για πέταμα; Δεν θα γύριζε να σε κοιτάξει κανείς και ω τι συμφορά; Έχεις σκεφτεί γιατί πιστεύουμε ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου επιδεικνύει ιδιαίτερο θάρρος και δύναμη; Επειδή παρόλο που ήταν μια κοπέλα που φαινόταν ότι έδινε έμφαση στην εικόνα της, έχει κι άλλα προσόντα να επιδείξει. Και τελικά αυτά είναι και τα σημαντικά επειδή δεν φθείρονται, κρατάνε για πάντα.

Πηγή:  ampa.lifo.gr  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 19:56

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση