Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 19:38

Πώς το δίστιχο του Χριστιανόπουλου έγινε διάσημο σ’ όλο τον κόσμο (χωρίς να ξέρουν ότι είναι δικό του)

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

lifo4Άρης Δημοκίδης. Αναρωτιέμαι πώς θα αντιμετώπιζε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος την αναφορά στο πρόσωπό του σήμερα απ’ την Μέγκαν Μάρκλ, η οποία ολοκλήρωσε την πρώτη σεζόν του Archetypes με δύο στίχους του Έλληνα ποιητή

Το πιθανότερο είναι ότι θα ξίνιζε και ίσως θα εξοργιζόταν κιόλας που παίρνουν τους στίχους του και τους κάνουν πασπαρτού, όμως κατά βάθος μπορεί και να ένιωθε μια μικρή, παιδική χαρά μαθαίνοντας πως τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο ελληνικό viral παγκοσμίως είναι δικό του.

Ακούγοντας το κλείσιμο του επεισοδίου της Μαρκλ, χάρηκα που επιτέλους κάποιος τον ανέφερε ονομαστικά, σε σχέση με τη viral φράση.

 

«Πολύ καιρό πριν, είπε η δούκισσα, άκουσα μια φράση, που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα», ανέφερε η Μέγκαν Μαρκλ, εξηγώντας την φράση που επέλεξε

«Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε; Όμως ξεχάσατε πώς ήμουν σπόρος»

«Επειδή μιλάμε για ταμπέλες και κουτάκια, στα οποία ίσως προσπαθήσουν να σας στριμώξουν όπως και ρόλους ή στερεότυπα που σας αποδίδονται και δεν ταιριάζουν απόλυτα στο άτομο που είστε, αυτή είναι η φράση με την οποία ήθελα να σας αφήσω», είπε για τον στίχο του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Και πρόσθεσε: «Συνέχισε να εξελίσσεσαι φίλε μου και θα σε δω στην απέναντι πλευρά. Όπως πάντα, είμαι η Μέγκαν». 

Λέγεται πως τους στίχους του Χριστιανόπουλου είχαν ακούσει οι Ζαπατίστας (στην αγγλική τους μετάφραση) και τους οικειοποιήθηκαν -παραλλαγμένους- για τους δικούς τους αγώνες. Από τότε έμεινε η εντύπωση ότι ήταν κάτι δικό τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 20:05

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση