Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 19:29

#pireas4all: Διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά & Κύριε Βουράκη, παραιτηθείτε!

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimotiko theatroΆμεση διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου επιβλήθηκε από το Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας της Περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να προσκομιστεί για να ελεγχθεί η μελέτη (αν υπάρχει) της πρόσθετης σκηνής που κατέρρευσε, να αποκατασταθεί ο φωτισμός εξόδων κινδύνου σε σημεία που δεν λειτουργεί, να ανοιχτούν οι έξοδοι κινδύνου που έχουν καταληφθεί από αποθηκευμένα υλικά κ.ά.

 

Είναι μία ημέρα ντροπής για τον Πειραιά. Ένα πλήγμα βαριάς δυσφήμησης του κορυφαίου χώρου πολιτισμού της πόλης μας, ενός από τα μεγαλύτερα ιστορικά θέατρα της χώρας. Και… ακόμη ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη/

Κύριε Βουράκη, παραιτηθείτε! 

 

Τα βλέπει η ντροπή και κοκκινίζει τα άπειρα δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο για την κατάρρευση της αυθαίρετης κατασκευής-επέκτασης στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, την ώρα που έκαναν πρόβα μαθητές και μαθήτριες.

Τα ακούει η ντροπή και κοκκινίζει τα λόγια σας τα ανεύθυνα, κύριε Βουράκη -πρόεδρε του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Με το θράσος που σας χαρακτηρίζει, εμφανιστήκατε το πρωί της Τρίτης 29.11.2022 στη δημόσια τηλεόραση, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις»  για να μετακυλήσετε τις ευθύνες σε άλλους, στους ανθρώπους της παραγωγής της κεντρικής παράστασης που αυτή την περίοδο ανεβαίνει στο θέατρο. Χωρίς αιδώ, αποποιηθήκατε κάθε ευθύνη για το συμβάν -που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία- αλλά και για τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό. Μιλήσατε με ύφος υπερφίαλο για αυστηρές τιμωρίες και κυρώσεις σε τρίτους , θέτοντας τον εαυτό σας στο απυρόβλητο, ενώ προσπαθήσατε να στρέψετε αλλού τη συζήτηση· στην πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

Αλήθεια, κύριε Βουράκη, ανεξέλεγκτα λειτουργεί το Θέατρο; Όποιος θέλει το οικειοποιείται και το διαμορφώνει κατά το δοκούν; Και εσείς πού είστε; Τι σημαίνει να είναι κάποιος/α πρόεδρος του ΟΠΑΝ; Είναι ρόλος διακοσμητικός ή αντίθετα ρόλος με τεράστια προσήλωση στο έργο του, γιατί ακριβώς έχει να κάνει με νέους ανθρώπους, έχει να κάνει με τον αθλητισμό και σίγουρα με τον πολιτισμό. Και ποιος πολιτισμός είναι εκείνος που απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον επικεφαλής μιας ιεραρχίας; Και αν εσείς δεν το γνωρίζετε, ας σας ενημερώσει ο Δήμαρχος. Αλλά τι λέμε τώρα, και ο Δήμαρχος μαζί σας! Μετά από ένα 24ωρο σιωπής με αποκλειστική δήλωση του στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα», αφού παραδέχτηκε ότι η ευθύνη του ελέγχου ανήκει στον Δήμο,  σάς κάλυψε πλήρως χωρίς μια εξήγηση χωρίς μια συγγνώμη…    

 

Θα σας το πούμε, όμως, εμείς: Μπροστά σε γεγονότα που συνταράσσουν την κοινωνία γιατί μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλειά της -και όταν μάλιστα αυτή αφορά παιδιά/εφήβους- σαν έτοιμος από καιρό θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί. Χθες. Και αφού δεν το αντιλαμβάνεστε, σας επαναλαμβάνουμε: Παραιτηθείτε, τώρα!

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση