Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 20:22

Περί φιλίας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

nehamasΟ διακεκριμένος πανεπιστημιακός και συγγραφέας Αλέξανδρος Νεχαμάς, προκειμένου να ορίσει τη σημασία της φιλίας στη ζωή μας,  ανατρέχει στη φιλοσοφία και αντλεί παραδείγματα από την τέχνη, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.
Το αποτέλεσμα της αναζήτησης αυτής είναι το βιβλίο του «Περί φιλίας» Σύνδεση της φιλοσοφίας με την καθημερινότητα σε ένα απολαυστικό ανάγνωσμα.
 Είναι ένα εύληπτο, κατατοπιστικό και επίκαιρο δοκίμιο στην εποχή των social media και των χιλιάδων «απρόσωπων» φίλων.

Σε αυτό το βίντεο την συζήτηση και την παρουσίαση του βιβλίου την διευθύνει ο Θεοφάνης Τάσης.

Ο Αλέξανδρος Νεχαμάς (1946) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας, Ανθρωπιστικών Σπουδών και Συγκριτικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την Ελληνική Φιλοσοφία, τη Φιλοσοφία της Τέχνης, την Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία και τη Λογοτεχνική Θεωρία. Έχει μεταφράσει επίσης το Συμπόσιο και τον Φαίδρο του Πλάτωνα στα αγγλικά. Το 2018 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει μεταξύ άλλων τα βιβλία του «Νίτσε: Ζωή σαν λογοτεχνία», «Η τέχνη του βίου: Σωκρατικοί στοχασμοί από τον Πλάτωνα στον Φουκώ», «Αρετές της αυθεντικότητας" δοκίμια για τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 20:30
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση