Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 10:38

Τα 4 νέα επεισόδια της Σειράς «The Green Σχιστό», έργο της εκκλησίας κόστους 600 εκ.ευρώ στο Σχιστό Κερατσινίου Περάματος

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
sxisto11 1ο) Τη Δευτέρα 26.9 στην 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Χρ.Βρεττάκος αναφέρθηκε στο θέμα του σχεδίου της εκκλησίας Green Σχιστό τονίζοντας πως η έκταση των 3000 στρεμμάτων που ανήκουν στην εκκλησία περιλαμβάνει και χώρο ενταγμένο από το 1999 (ν. 2742/99) στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του όρους Αιγάλεω, χαρακτηρισμένου εδώ και πάνω από μισό αιώνα ως τοπίου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
 
Μεγάλο τμήμα της έκτασης έχει χαρακτηριστεί ως δασική αλλά και ως αρχαιολογικός χώρος και ως εκ τούτου η προσωπική γνώμη του είναι στη βάση της νομιμότητας να προστατευθεί και να αναδασωθεί η περιοχή αυτή. ΕΔΩ  το σχετικό βίντεο στο ρεπορτάζ του Δραπετσίνι.
 2ο) Ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος συναντήθηκε την Πέμπτη 29.9 με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΚΥΟ (Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών) αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη στο γραφείο του για να ενημερωθεί σχετικά με το έργο που προωθεί η Εκκλησία στο Σχιστό. Ο αρχιμανδρίτης Ν. Φαρμάκης αποδέχτηκε την πρόταση του δημάρχου να επισκεφτεί μια επιτροπή της εταιρείας της εκκλησίας το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου για να το ενημερώσει γι'αυτό το έργο.(  Ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας στα γραφεία της ΕΚΥΟ  ) 
 
3o)Τη Δευτέρα 2.10 έγινε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας με ένα από τα δύο θέματα το έργο της Εκκλησίας στο Σχιστό (το άλλο ήταν για την ονοματοδοσία της πλατείας επί της Εθ.Αντιστάσεως και Ψαρρών). Εκτός από την ενημέρωση του δημάρχου σχετικά με την συνάντησή του με τον εκπρόσωπο της εκκλησίας περαιτέρω ενημέρωση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα Πέμπτη 6.10 για το τι επιπλέον συζητήθηκε σ'αυτήν την σύσκεψη δεν είχαμε, πράμα που ήταν αναμενόμενο. 
 Μας ενημέρωσε όμως ο δημοτικός σύμβουλος Γ.Τσιρίδης και η είδηση είναι πως  αποφασίστηκε να παρευρεθούν οι εκπρόσωποι της εκκλησίας στο δημοτικό συμβούλιο εκτός απροόπτου την Τετάρτη 12.10 και μετά την ενημέρωση που θα προβούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των συμβούλων. Η συνάντηση αυτή θα μεταδοθεί και από το youtube. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου μετά την ενημέρωση, αναμένεται να παρθεί απόφαση σχετικά με το έργο που έχει σχεδιάσει η εκκλησία στο Σχιστό Κερατσινίου Περάματος. 
 
 4ο) Την Τρίτη 3.10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκη και κλιμακίου της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΚΥΟ) με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Αρχιμ. Δρ Νικόδημο Φαρμάκη στο Δημαρχείο της πόλης του Περάματος.  ΕΔΩ   το αναλυτικό Δελτίο Τύπου της Εκκλησίας. Επ'ευκαιρία να πούμε ότι τα Δελτία Τύπου της εκκλησίας που εξ αιτίας αυτού του θέματος που μας ενδιαφέρει τα διαβάσαμε, είναι κατά την γνώμη μας ένα καλό παράδειγμα για το πως θα μπορούσε η Δημ.Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας να φτιάχνει καλύτερα από κάθε άποψη Δελτία Τύπου και εννοείται για όλα τα θέματα που εμπλέκεται. 
Σ.Δ. Η προσωπική μου γενική αρχή είναι ότι το πιο επωφελές για τον κόσμο θα προκύψει όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους δύο κατά τη γνώμη μου πιο σημαντικούς παράγοντες. Εννοείται βεβαίως η τήρηση των νόμων για όλα όσα θα γίνουν και για το πως θα γίνουν.
Ο ένας παράγοντας έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη την ευρύτερη περιοχή, δηλαδή και στις πόλεις Κερατσινίου και Περάματος, αλλά και με την ενισχυμένη παρουσία του πράσινου με το πάρκο και με άλση στο νέο έργο που σχεδιάζει η εκκλησία. Η εταιρεία με βασικό μέτοχο την εκκλησία που θα αναλάβει το έργο διατείνεται ότι το πάρκο που σχεδιάζει θα έχει έκταση 700 στρέμματα με διαδρομές περιπάτων και χώρων αναψυχής. Επίσης επισήμανε ότι η συντήρηση του πρασίνου δεν θα επιβαρύνει τις δημοτικές αρχές, αλλά τον Επενδυτή. Η συνολική έκταση πρασίνου που θα δημιουργηθεί εκ του μηδενός ανέρχεται στα 2.500 στρέμματα, στα οποία θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι κάτοικοι της περιοχής.
Και ο άλλος παράγοντας είναι το έργο αυτό να περιλαμβάνει επιλογές ικανές για να δημιουργήσουν όσες γίνεται περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αλλά και μετά που θα λειτουργούν όλα όσα θα γίνουν τελικά εκεί. Η εκκλησία έχει δηλώσει ότι έχει υπολογισει 10 χιλ. νέες θέσεις εργασίας. 
Τονίζουμε τον παράγοντα των νέων θέσεων εργασίας κι ο λόγος είναι πως όλες οι δημοτικές παρατάξεις στην ουσία δείχνουν να μην τον παίρνουν σοβαρά υπόψη τους, όταν όχι μόνο εξακολουθούμε να έχουμε σταθερά το διπλάσιο ποσοστό του Μ.Ο ανεργίας στην Ε.Ε, φτάνοντας το '21 στο 14%, αλλά και ότι τα τελευταία 12 χρόνια βρισκόμαστε μονίμως στη 2η θέση της ανεργίας στην Ε.Ε. Η ανεργία που σε συνδυασμό με την μεγάλη ακρίβεια του τελευταίου χρόνου για όσους δεν το έχουν καταλάβει κάνει τη ζωή σκέτη κόλαση.
Από την άλλη η δημοτική αρχή, που καλά κάνει και επικαλείται την τήρηση των περιβαλλοντικών νόμων κάθε φορά που στέκεται κριτικά στις όποιες επενδύσεις σχεδιάζονται στο δήμο, όμως από την άλλη η ίδια δεν αποτελεί κι ότι το καλύτερο στις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις της, ιδιαίτερα δε στο πράσινο που σημειώνει χαμηλές επιδόσεις.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2022 04:17
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση