Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 09:38

Η αβεβαιότητα στην ζωή και η θετική ψυχολογία

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

stressbusterΟ  Αναστάσιος Σταλίκας είναι καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας.
Σε αυτό το βίντεο εξετάζει πως η αβεβαιότητα στην ζωή, μας παρέχει κάποιες δυνατότητες να μετατρέψουμε τον φόβο σε ενθουσιασμό. Να αναπτύξουμε τις γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές μας δεξιότητες.

Ο  Αναστάσιος Σταλίκας,  έχει διδάξει σε πληθώρα πανεπιστημίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Concordia University, Montréal. Έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ottawa, Canada. Είναι Διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου της Ottawa. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας, σύμβουλος επιχειρήσεων, εκπαιδευτής, coach, κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής.
Ερευνητικός του στόχος είναι να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ‘’ανθίζουν’’ ψυχικά μέσω της εφαρμογής των δυνατών σημείων του χαρακτήρα τους, της βίωσης θετικών συναισθημάτων, της εύρεσης νοήματος στη ζωή και της ανάπτυξης της ψυχολογικής τους ανθεκτικότητας. Επιπλέον, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, στην κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Είναι συγγραφέας 10 βιβλίων, περισσότερων από 60 κεφαλαίων σε βιβλία και 200 άρθρων και εισηγήσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 10:54
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση