Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 21:08

Το 2ο δημοτικό Δραπετσώνας, ένα από τα σχολεία που έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στη μελισσανιδίλα, επισκέφτηκε για τον αγιασμό o Κυριάκος Μητσοτάκης

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mitsotakis5Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παραβρέθηκε στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου χτύπησε το «πρώτο κουδούνι» και οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία δίνοντας παρόν την πρώτη μέρα του σχολικού έτους 2022-23.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σχολείο λίγο πριν από τις 09.30 το πρωί μαζί με την υπουργό Παιδείας κα.Κεραμέως. Στον αγιασμό παρευρέθει και ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος o οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό λύση στο μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής, δηλαδή, την μελισσανιδίλα. Ίδωμεν αν θα τολμήσει η κυβέρνηση να λύσει ένα πρόβλημα που υπάρχει από τον Ιανουάριο του '15 και οφείλεται στην κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε και χαιρέτησε γονείς και μαθητές και μπήκε στον προαύλιο χώρο για να παρακολουθήσει τον αγιασμό. Μετά απευθυνόμενος στους μαθητές, στους γονείς τους και στους δασκάλους είπε τα εξής:

 «Να σας ευχηθώ να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά με χαρά, με υγεία, χωρίς τις περιπέτειες και τις αγωνίες της πανδημίας, σε ένα σχολείο το οποίο αλλάζει, εξελίσσεται και προσπαθούμε συνέχεια να γίνεται ολοένα και καλύτερο. Με περισσότερους εκπαιδευτικούς, για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια διορίσαμε σχεδόν 25.000 νέους εκπαιδευτικούς. Με διευρυμένο πρόγραμμα στο ολοήμερο σχολείο, τα μισά ολοήμερα σχολεία θα λειτουργήσουν μέχρι τις 17:30 το απόγευμα, για μεγάλη ανακούφιση για εργαζόμενους γονείς, αλλά μία ευκαιρία και για στο σχολείο να προσφέρει στα παιδιά μας νέες εμπειρίες και πρόσβαση σε νέες δεξιότητες.mitsotakis6

Με νέα προγράμματα σπουδών, με εργαστήρια σπουδών, προσπαθούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας, το σχολείο πιο ενδιαφέρον. Και θέλω σε αυτή τη στιγμή να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας. Σε αυτούς οι οποίοι, στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, προσαρμόστηκαν με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα στις επιταγές της τηλεκπαίδευσης, σε αυτούς που δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στα παιδιά μας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους δασκάλους, στα παιδιά και στους γονείς.

Σ.Δ. Επ'ευκαιρία να υπενθυμίσουμε κάτι άσχετο που τυγχάνει όμως βαρέως ανθυγιεινό και έχει σχέση με το 2ο δημοτικό Δραπετσώνας. Αναφέρομαι στην δύσοσμη μελισσανιδίλα που πλήττει ένα μεγάλο μέρος του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Η διεύθυνση λοιπόν του 2ου δημοτικού σχολείου, οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι γονείς τους πρωτοστατούσαν τα προηγούμενα χρόνια στους αγώνες ενάντια σ'αυτήν συμμετέχοντας μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις. Ο ιδιαίτερος λόγος ήταν πως το σχολείο αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στην Oil One και κάθε φορά που αυτή εκτόνωνε τα τοξικά αέριά της και φυσούσαν νοτιοδυτικοί άνεμοι τότε όλοι όσοι βρίσκονταν στο σχολείο έπαιρναν μία ιδέα του τι ήταν οι ναζιστικοί θάλαμοι αερίων. Αυτή τη βαρβαρότητα η μαθητική κοινότητα δεν την ανέχθηκε επιλέγοντας να την πολεμήσει, κάτι που το έκανε με κάθε ευκαιρία. Και που από μια άποψη θα είμασταν τυχεροί αν συνέβαινε αυτή η εξ αέρος ρυπογόνος επίθεση όσο βρισκόταν στο σχολείο ο πρωθυπουργός μπας και καταλάβαινε τι εστί βερύκοκο. 

Το κακό είναι ότι μέχρι στιγμής οι αγώνες αυτοί τίποτα δεν έχουν αποδώσει, βασικά εξ αιτίας της πρώην και της νυν κυβέρνησης, αλλά και του τρόπου που επεδίωκε να το λύσει ο δήμος τα τελευταία εφτά χρόνια και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος δεν τα κατάφερε. Ως εκ τούτου επαφίεται σε όσους χαλάει τη ζωή τους η μελισσανιδίλα να επινοήσουν νέους, πιο αποτελεσματικούς δρόμους, που θα μπορέσουν να κινητοποιήσουν τον κόσμο για να πιέσει ασφυκτικά κυβέρνηση και αντιπολίτευση ώστε να αναγκαστούν να λύσουν επιτέλους το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 18:38

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση