Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 16:25

Charles Bukowski «ώστε θέλεις να γίνεις συγγραφέας;» (video)

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

bukovski1Ένα βίντεο ( 2:28) με ελληνικούς υπότιτλους που ο συγγραφέας Τσαρλς Μπουκόβσκι ( Αντερναχ, Γερμανία, 1920 - Σαν Πέδρο, Λος Άντζελες, 1994) λέει τη γνώμη του για τους λόγους που αξίζει κάποιος να προσπαθήσει να γίνει συγγραφέας και για τους λόγους που δεν αξίζει. 

Για τα έργα του. Τα περισσότερα είναι αυτοβιογραφικά, αν και ακόμη κι αυτά, περιέχουν αρκετά φανταστικά στοιχεία. Έχοντας ζήσει περίπου μια δεκαετία στο περιθώριο, μέσα από απορία, αλκοολισμό και συνεχείς καβγάδες, συνέλεξε ένα τεράστιο ποσό εμπειριών, τις οποίες και άρχισε να αποτυπώνει σιγά σιγά στα γραπτά του με το ιδιόμορφο λιτό ύφος του. Αλκοολικοί, άστεγοι, πόρνες, άνθρωποι που ζουν την κάθε στιγμή, χωρίς να περιμένουν τίποτα από το αύριο είναι οι άνθρωποι που ο Μπουκόβσκι κατάφερε να διεισδύσει στις ψυχές τους και να παρουσιάσει τα ταλέντα τους, τις προσωπικότητές τους, την ανθρωπιά τους.

Με τρόπο λυρικό και όχι επιθετικό, κατακρίνει τους πολιτικούς, τους στρατιωτικούς και τον πόλεμο, το αμερικάνικο όνειρο και ολόκληρη την κοινωνία. Μετά τη σχετική αναγνώρισή του και την εξέλιξη της κοινωνικής του κατάστασης, ο Μπουκόβσκι αλλάζει λίγο και τη θεματολογία του. Παύει να μιλά μόνο για ιστορίες χαμένων ανθρώπων. Συναναστρεφόμενος με διαφορετικούς ανθρώπους, διανθίζει τα έργα του με σαρκαστικά σχόλια για την καινούρια του ζωή, ωριμάζοντας και μαλακώνοντας λίγο το ύφος του.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση