Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 20:18

AVAAZ, υπογράφουμε για νόμο του Ευρωκοινοβουλίου που θα απαγορεύει την πώληση δασοκτόνων προϊόντων

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
 
Avaaz17Φίλες και φίλοι στην Ευρώπη,
 
Η εκστρατεία μας για την απαγόρευση των δασοκτόνων προϊόντων βρίσκεται σε κρίσιμη στιγμή – και χρειαζόμαστε μια τελευταία ώθηση για να τα καταφέρουμε!

Το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει έναν νέο ισχυρό νόμο που θα απαγορεύει απ’ τα σούπερ μάρκετ τα προϊόντα που συνδέονται με την αποψίλωση των δασών και την καταστροφή της φύσης. Αλλά ειδικοί μάς προειδοποιούν πως, λίγες μέρες πριν την τελική ψηφοφορία, ορισμένοι ευρωβουλευτές πιέζουν για τροπολογίες που αποδυναμώνουν τον νόμο.

Δεν γίνεται να το αφήσουμε έτσι. Γι’ αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας με περίπου 200 οργανώσεις για να πλημμυρίζουμε την ΕΕ με μηνύματα από πολίτες, απαιτώντας έναν ισχυρό Νόμο που θα μπορούσε να προστατέψει 40 δισ. στρέμματα δασών.
 Υπόγραψε παρακάτω την επιστολή των πολιτών προς τους Ευρωβουλευτές με ένα πάτημα. Μετά στείλε το προσωπικό σου μήνυμα και το Avaaz, μαζί με τους συνεργάτες μας, θα παραδώσουμε τις φωνές μας απευθείας στην Ευρωβουλή πριν την ψηφοφορία:
 
Όλες κι όλοι αγαπάμε τα δάση κι όλα όσα συμβολίζουν: Γαλήνη κι ηρεμία, μοναδική άγρια ζωή, πολιτιστική ταυτότητα και τόσα ακόμα. Αλλά είναι γεγονός πως συμβάλουμε στην καταστροφή της φύσης, συμπεριλαμβανομένων και των δασών του πλανήτη.

Περίπου το 16% της συνολικής παγκόσμιας αποψίλωσης, που γίνεται με τη βία και την αρπαγή γης θέτοντας σε κίνδυνο την άγρια ζωή και τις τοπικές κοινωνίες, μπορεί να συνδεθεί με την κατανάλωση δασοκτόνων προϊόντων στην ΕΕ. Είναι απαράδεκτο.
 Πρέπει να κάνουμε στροφή προς μια πραγματικά βιώσιμη Ευρωπαϊκή αγορά.

Θέλουμε να γνωρίζουμε την προέλευση των προϊόντων που καταναλώνουμε και δεν θέλουμε να συνδέονται με την καταστροφή της φύσης ή την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σας ζητάμε να υποστηρίξετε έναν ισχυρό νόμο που ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών. Ας ενώσουμε τις φωνές μας για τα δάση!
#Together4Forests

ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΕ 1 ΠΑΤΗΜΑ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 00:04

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση