Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 11:47

Τι θα κάνουμε μ'αυτούς που χαρίζουν προς ιδίον όφελος πόντους στην κατά των αμβλώσεων ελληνική ορθόδοξη εκκλησία;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

amvlosi1Λοιπόν αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί αλλά και μη.  Πέρα από τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δωδώνης Χρυσόστομου για τους βιασμούς, που τις χρέωσε στις γυναίκες για να δικαιολογήσει, αυτός ο ακραία μισογύνης, την άρνησή του ακόμα και στις βιασμένες του δικαιώματος στην άμβλωση, έχουμε καπάκι και την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου κατά των αμβλώσεων, που θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες στις 8 Σεπτεμβρίου. Καλό είναι επίσης να προσμετρήσουμε σ'αυτό το μέτωπο το κύμα συντηρητικοποίησης που διατρέχει την Ευρώπη, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, όπως και την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α που μετά  από μισό αιώνα κατάργησε τον ομοσπονδιακό νόμο υπέρ των αμβλώσεων. Αυτά είναι κάποια δεδομένα για όσους νοιάζονται για το θέμα των αμβλώσεων για να τα λάβουν υπόψη τους και να τα συσχετίσουν.

Τώρα για να αλλάξει η ελληνική εκκλησία στάση απέναντι στις αμβλώσεις, μόνο αν γίνει θαύμα θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά θαύματα υπέρ των "αμαρτωλών" σπανίως συμβαίνουν στην επικράτειά της. Άρα το κλίμα είναι ζοφερό. Οπότε, ας τα έχουν όλα αυτά υπόψη τους εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, εθνικές αλλά και αυτοδιοικητικές, που μες την καλή χαρά παίζοντας τα πολιτικάντικα παιχνίδια τους με την εκκλησία, παιχνίδια πάνω στο τραπέζι αλλά συνήθως κάτω από αυτό, της δίνουν αφειδώς πόντους ισχυροποιώντας την. 

Τώρα τι θέλουμε; Να μην φτάσουμε ποτέ σ'εκείνη τη συγκυρία που η εκκλησία θα νιώθει αρκετά δυνατή για να ζητήσει, με ανταλλάγματα φυσικά, να γίνει νόμος το όχι της στις αμβλώσεις. Αν όμως κάτι τέτοιο ανέβει στη σκηνή της πολιτικής ζωής, τότε ας έχουν υπόψη τους, ιδίως όλοι αυτοί της αβάσταχτης ελαφρότητας κεντροαριστεράς που τώρα νταχτιρίζουν την εκκλησία, καλό θα'ναι για όλους μας να μην αρχίσουν να το παίζουν άμοιροι ευθυνών σ'αυτό το θέμα. Όλοι αυτοί, που για να λέμε την αλήθεια είναι στα λόγια υπέρ των αμβλώσεων.

Στον καιρό λοιπόν του θερισμού ας ξέρουν οι εντελώς λάθος συμπατριώτες μας ότι το δίκαιο και το σωστό είναι να τους χρεωθεί από τις γυναίκες και τους προοδευτικούς πολίτες ότι έσπειραν δηλητήρια για να κερδίζουν πρόσκαιρες εξουσίες και ότι συνεπάγονται αυτές και αυτό όπως συνήθως συμβαίνει θα το πληρώσει ο ανοιχτόμυαλος κόσμος, αυτός που έχει μέσα του βαθιά την επιθυμία να χαίρεται όσο γίνεται τη ζωή που όλο και δυσκολεύει. Η ευχή μας σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι να τους κάτσει τότε στο λαιμό αυτό το επιπλέον εμπόδιο της μη άμβλωσης που και εξ αιτίας τους θα προστεθεί στις ζωές μας. Ελπίζοντας επίσης ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην ευοδώνονται αυτές οι φτηνιάρικες ψηφοθηρικές τους πρακτικές.

Η ουσία για μας είναι μία. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που σέβονται τον εαυτό τους και τις αρχές τους δε θα πρέπει να βγάζουν την εκκλησία έξω από την εξίσωση του πολιτικού παιχνιδιού αν θέλουν να μην ισχυροποιείται παρά φύσει; Ε, δε θα πρέπει; 

Να διευκρινήσουμε ότι το εύρος της εκκλησίας και το βάθος της όπως αυτά εκδηλώνονται στις σχέσεις της με πιστούς και στην Ελλάδα δυστυχώς και με μη πιστούς, δεν εξαντλείται στο θέμα των αμβλώσεων. Υπάρχουν πολλές πλευρές της και προπάντων εκείνες που εμφυσούν στη ζωή την αγάπη, ιδιαίτερα προς τους κατατρεγμένους και αδικημένους, και είναι αυτές που μέχρι στιγμής την σώζουν και την γλυτώνουν από το επί της γης και της κοινωνίας πυρ το εξώτερον.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 11:18
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 04-09-2022 08:44
"Συντηρητικοποίηση" της εκκλησίας νοείται ότι μια σειρά από διεστραμμένες απόψεις που παράγουν σάπιες συνειδήσεις από έναν καθόλου ευκαταφρόνητο αριθμό ιεραρχών έπαψαν να αποτελούν θέμα ιδιωτικών συζητήσεων και εκφράζονται χαρωπά στη δημόσια σφαίρα.
Αν και απευθύνονται σε μειοψηφίες (πόσοι είναι τόσο άρρωστοι που να θεωρούν ότι στο τέλος αρέσει στη γυναίκα ο βιασμός της) δεν παύουν "ηθικοποιώντας" την ανωμαλία καθενός να συμμετέχουν στην αύξηση της εγκληματικότητας.
Και γι αυτό παύει να δημιουργεί απορία αυτή καθαυτή η (γνωστή) αντίληψη τους και το πρόβλημα μεταφέρεται στην πολιτεία.
Πόσο βαθιά στον σκοταδιστικό βούρκο κινείται η Δικαιοσύνη εξαιτίας των Δικαστών της;
ΥΓ. Η διατύπωση του μητροπολίτη ότι για να μείνει έγκυος η γυναίκα σημαίνει ότι συμμετείχε στην ερωτική πράξη και δεν βιάστηκε δείχνει την βαθιά αμορφωσιά του σε στοιχειώδεις βιολογικές γνώσεις επιπέδου Γυμνασίου κι αυτό δημιουργεί νέα ερωτήματα.
Πως διάολο τον έκαναν μητροπολίτη; Πέρασε όλα τα τεστ; Αν ισχύει η φήμη ότι κατά την διαδικασία εκλογής την γνώμη των εκλεκτόρων επηρεάζει αυτοπροσώπως το Άγιο Πνεύμα, τι συνέβηκε στην περίπτωση του συγκεκριμένου;
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση