Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 10:55

Κι όμως υπάρχουν λύσεις που εν ονόματι της πράσινης ενέργειας δε βλάπτουν βουνά θάλασσες και δένδρα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

cut it RightDimitri Stefan από το Cut it RightΑντί να χάνονται χιλιάδες εκτάσεις γης (μετά από την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών δεν φυτρώνει τίποτα) γιατί να μην υλοποιηθεί αυτό το συστηματάκι σκίασης σε όλα τα πάρκινγκ απανταχού? Αν καλύψουμε όλες αυτές τις ήδη "νεκρές" ζώνες με πάνελ δεν θα είναι καλύτερο?

Πραγματικά δεν μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί να πρέπει να καταστραφεί και άλλη φύση στο όνομα της πράσινης ενέργειας ενώ υπάρχουν λύσεις που δεν βλάπτουν βουνά, θάλασσες, δέντρα..
Συνέχεια ακούμε για κλιματική αλλαγή  όταν εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι την προκαλούμε για κέρδος.
 Όταν υπάρχουν αποδείξεις ότι το κλίμα αλλάζει προς το καλύτερο ακόμα και με δέντρα μέσα στις πόλεις είναι γελοίο να μας πουλάνε πράσινη ενέργεια για να ανάψουμε το air-condition αφού μας έχουν κόψει όλα τα δέντρα τριγύρω.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάτι μαγικό που συμβαίνει μόνο του και αν συμβεί θα είναι η φυσική εξέλιξη της γης που δεν έχει να κάνει τίποτα με εμάς και δεν θα μπορέσουμε να την σταματήσουμε (βλέπε εποχή των παγετώνων).
Το μικροκλιμα κάθε περιοχής μπορεί να αλλάξει προς το χειρότερο ή το καλύτερο και αυτό είναι στο χέρι μας ή μήπως όχι?
Ακόμα έχω άλλη μια απορία γιατί δεν βάζουν ανεμογεννήτριες μικρού μεγέθους πάνω από κάθε σπίτι μέσα στην πόλη? Κάτι πολύ πιο βολικό και αποδοτικό από αυτά τα τέρατα που τοποθετούν σε ζωντανά τοπία...
Ας βρουν τρόπο να μας τα φάνε χωρίς να καταστρέψουν το σύμπαν...
Αυτά τα ολίγα καλοκαιρινά ερωτήματα για τώρα..
Antonis Loumiotis
Έτσι επιδοτήσεις για φωτοβολταϊκά και ανεμογεννητριες στο επίπεδο του νοικοκυριου κ της κατοικιας και όχι στο επίπεδο των πολυεθνικων έτσι ώστε τα ωφελη της πράσινης ενέργειας να διαχεονται σε όλο τον πληθυσμό κ όχι μόνο σε λίγους κ τα βουνά κ η φύση  να μην καταστρεφονται από την λεγόμενη "πράσινη" αναπτυξη
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 11:07

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση