Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 06:30

Ποιος φοβάται τη Σάνα Μαρίν, την 37χρονη πρωθυπουργό της Φινλανδίας;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

sanamarinMakis Milatos, από το fb. Την ανάγκασαν να κάνει τεστ για ναρκωτικά, να απολογηθεί που πήγε σε ροκ φεστιβάλ, που χόρεψε σε πάρτι, που ήπιε μερικά ποτά παραπάνω, που χόρεψε με έναν άνδρα και μία γυναίκα. Η προσχηματική ηθικολογία του κώλου, η political correct παράνοια, τα πολιτικά παιχνίδια, ο (πιθανός) δάκτυλος μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών (ποιών άραγε;) που δεν την γουστάρουν επειδή ζήτησε ένταξη της χώρας της στο ΝΑΤΟ, τα διαρκή στρατοδικεία που έχει στήσει ο "λαός" στα social media, την έχουν  κρεμάσει στα μανταλάκια και την οδήγησαν να κλάψει δημοσίως, αυτή που είναι μία εκλεγμένη πρωθυπουργός.

 Είμαι άνθρωπος, λαχταράω τη χαρά και τη ζωή είπε και έχει απόλυτο δίκιο. Είναι ένας κανονικός νέος άνθρωπος και θέλει να κάνει αυτά που κάνουν οι νέοι άνθρωποι που είναι ζωντανοί και όχι γραβατωμένα ψοφίμια που από μπροστά σταυροκοποιούνται, έχουν οικογένεια (πατρίς, θρησκεία), ακολουθούν τους "κανόνες" και από πίσω μπεκρουλιάζουν, πηδάνε αγοράκια και κοριτσάκια, σνιφάρουν, ραδιουργούν, πουλάνε και τη μάνα τους για μία καρέκλα αλλά η βιτρίνα, βιτρίνα. Διάολε, γνωρίζω τόσα πολλά για τόσους πολλούς σε αυτή την πόλη αλλά δυστυχώς μπορώ να αποδείξω τόσο λίγα...
Ξέρω εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν έτσι, όλοι μας τα έχουμε κάνει αυτά και "χειρότερα", αυτή είναι η κανονική ζωή ενός ανθρώπου -υπουργού, πρωθυπουργού, βουλευτή, γιατρού, δικηγόρου, ταξιτζή, περιπτερά, δημοσιογράφου, whatever- κι όχι η υποκριτική παράνοια που μας μοστράρεται ως κανονικότητα.
Δεν βλέπω όμως τις αναμενόμενες αντιδράσεις από γυναικείες οργανώσεις, από νέους ανθρώπους, από τη γενιά της που θα έπρεπε να την υπερασπίζεται με πάθος. Μία νέα γυναίκα, βορά στα τσακάλια επειδή ζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ!
Σ.Δ. H  Σάννα Μαρίν  είναι  πρωθυπουργός της  Φινλανδίαςαπό τις 10 Δεκεμβρίου 2019Είναι ηγέτιδα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, μέλος του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας από το 2015 και υπουργός Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών από τις 6 Ιουνίου 2019 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2019.

Μετά την αποχώρηση του Άντι Ρίνε από τη θέση του πρωθυπουργού της Φινλανδίας, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα επέλεξε τη Μάριν στις 8 Δεκεμβρίου 2019 ως την υποψήφια του κόμματος για πρωθυπουργό της Φινλανδίας. Μετά την ορκωμοσία της στο Κοινοβούλιο, η Μάριν έγινε σε ηλικία 34 ετών η νεότερη ηγέτης κράτους στον κόσμο και η νεότερη πρωθυπουργός στην πολιτική ιστορία της χώρας της. Είναι επίσης η τρίτη γυναίκα που ηγείται της κυβέρνησης στη Φινλανδία μετά τις Ανέλι Γιαατενμάκι και Μάρι Κιβινιέμι, οι οποίες και οι δυο ήταν μέλη του Κεντρώου Κόμματος

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 02:27
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση