Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 19:07

AVAAZ: Υπόγραψε το ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – και κάτι ακόμα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
avaaz16Είναι παρανοϊκό – μια τεράστια πυρηνική μονάδα στην Ουκρανία δέχεται επίθεση με πυραύλους και βόμβες! Και το πιο τρελό είναι πως ο βομβαρδισμός πυρηνικών εργοστασίων δεν είναι ξεκάθαρα απαγορευμένος απ’ το διεθνές δίκαιο. Οι διπλωμάτες του ΟΗΕ για τα πυρηνικά συναντιούνται αυτή τη στιγμή για να αποφασίσουν αν θα προστατέψουν τις πυρηνικές μονάδες σ’ όλο τον κόσμο από επιθέσεις. Υπόγραψε για να απαιτήσουμε να το κάνουν!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Φίλες και φίλοι,
Μπορεί να είμαστε κοντά σε μια πυρηνική καταστροφή.
 

Τον Μάρτιο, Ρώσοι εισβολείς βομβάρδισαν ένα τεράστιο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στην Ουκρανία που στεγάζει έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες – κι ο πόλεμος όλο κι εντείνεται.

Τώρα, πύραυλοι σκάνε γύρω απ’ τις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα κι ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει σε πυρηνική καταστροφή – προκαλώντας αρρώστιες, θανάτους, ξεριζωμό ανθρώπων και περιβαλλοντική καταστροφή.

Το πιο τρελό είναι πως ο βομβαρδισμός πυρηνικών εργοστασίων δεν είναι ξεκάθαρα απαγορευμένος απ’ το διεθνές δίκαιο! Όμως αυτή τη στιγμή έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε μια κρίσιμη απόφαση που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε έναν νέο διεθνή κανονισμό για απαγόρευση στρατιωτικών επιθέσεων σε πυρηνικούς αντιδραστήρες σ’ όλο τον κόσμο.

Κορυφαίοι διαπραγματευτές για τα πυρηνικά συναντιούνται αυτή τη βδομάδα, και πηγές λένε πως μια μαζική κινητοποίηση πολιτών απ’ όλο τον κόσμο, μπορεί να βοηθήσει να πάρουν τη σωστή απόφαση. Υπόγραψε τώρα κι όταν αποκτήσει δυναμική θα παραδώσουμε την έκκλησή μας στις διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη:
Ειδικοί λένε πως μια απόφαση σαν αυτή θα εντείνει την πίεση για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στην πυρηνική μονάδα της Ουκρανίας, και θα βοηθήσει να σταματήσουν οι επιθέσεις σε άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις σ’ όλο τον κόσμο.

Οι διαπραγματευτές του ΟΗΕ για τα πυρηνικά συναντιούνται αυτή τη στιγμή για να βρουν λύση σ’ αυτόν τον πυρηνικό κίνδυνο και μπορεί να πάρουν αυτή την κρίσιμη απόφαση, απαιτώντας απ’ τα ρωσικά στρατεύματα να αποσυρθούν απ’ το εργοστάσιο στην Ουκρανία.

Κι η μαζική δημόσια στήριξη μπορεί να εντείνει την πίεση για να το κάνουν. Γι’ αυτό ένωσε τώρα τη φωνή σου σ’ αυτή την έκκληση για λογική και θα την παραδώσουμε αυτοπροσώπως στην καρδιά των διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ για τα πυρηνικά, πριν να είναι πολύ αργά.
Το Avaaz έχει αντισταθεί ξανά και ξανά στην πυρηνική απειλή. Πάνω από 1 εκατ. από εμάς ενώσαμε τις φωνές μας με τον Δαλάι Λάμα, τη Διεθνής Ομοσπονδία Ιατρικών Συλλόγων για την Πρόληψη Πυρηνικού Πολέμου κι άλλους για να αντισταθούμε στον πυρηνικό πόλεμο. Με πυραύλους και βόμβες να χτυπούν την πυρηνική μονάδα στην Ουκρανία, είναι η μεγαλύτερη πυρηνική απειλή που έχει δεχτεί η ανθρωπότητα για δεκαετίες. Γι’ αυτό ας κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας για να τη σταματήσουμε, όσο προλαβαίνουμε.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Nate, Nax, Luis, Aloys, Bieta, Laura, Κατερίνα κι η ομάδα του Avaaz
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 19:13
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση