Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 18:51

Τα 10 τραγούδια που χαρακτήρισαν το καλοκαίρι του 2022, κατά τον M.Hulot

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

summerhitsΤραγούδια που έπαιζαν παντού, ελληνικές ή διεθνείς επιτυχίες που χαρακτήρισαν (λέμε τώρα) το φετινό καλοκαίρι.

Και ξαφνικά ο ήχος ξαναέγινε χορευτικός, house, disco, speed garage, techno, λες και ξαναζούμε τα ’90s (όσοι τα ζήσαμε) ή ανακαλύπτουν τι άκουγαν οι γονείς τους (όσοι δεν τα έζησαν). Δεν είναι μόνο η Beyoncé, το house και το λατινο-funky έγιναν ο ήχος της Μεσογείου το φετινό καλοκαίρι και αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες καλοκαιρινές επιτυχίες, ακόμα και αν δεν τις πέτυχες πουθενά, ή ακόμα και αν βλαστήμαγες την ώρα που τις άκουγες στο repeat. (σσ. Καμία δεν είναι τραπ).  

 Eliza Rose - B.O.T.A. (Baddest Of Them All)

Μια τεράστια καλοκαιρινή επιτυχία στα μπαράκια της δυτικής Μεσογείου, που κουβαλάνε μαζί τους οι Άγγλοι επιστρέφοντας απ’ τις διακοπές και σαρώνει και στη Βρετανία. Το κομμάτι της Eliza Rose που έχει κάνει παραγωγή ο & Interplanetary Criminal κυκλοφόρησε τον Ιούνιο και άργησε να μπει στα αγγλικά τσαρτ, αλλά είναι απ’ αυτά που έτσι και μπει στο airplay δεν βγαίνει ποτέ. Βασισμένο στο LL with Love RC Mix του «Let The Beat Hit'Em» των Lisa Lisa & Cult Jam, έχει τον ’90s speed garage ήχο που αναβιώνει δυναμικά και είναι οικείος σε όλους. Ήχος διακοπών και παραλίας, στο τέλος του καλοκαιριού κουβαλάει ευχάριστες μνήμες και είναι λογικό να σαρώνει.Πατώντας  lifo.gr /music  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο. 

Υπάρχουν τρία ελληνικά, το Sidarta, Saske-Mediterranean, το Light x Trannos-24hrs και το Rack-Favela (Prod. By Oge & Menju)

Έπεισα τον εαυτό μου να ακούσει 10 άγνωστα τραγούδια άγνωστων σ'εμένα καλλιτεχνών. Συμπέρασμα: Με το ζόρι τους έβαλα τη βάση μου, και δεν μου έκανε καμία όρεξη να ξανακούσω κάποια απ'αυτά, παρόλο που τα βιντεοκλίπ τους είχαν ένα ενδιαφέρον.. Αυτό που μου έγινε φανερό για μία ακόμα φορά είναι ότι σε θέματα τέχνης παίζει μεγάλο ρόλο η ηλικία πάντα σε συνδυασμό φυσικά με την προπαίδεια του καθενός.

  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 11:37

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση