Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 17:56

Δελτίο Τύπου "Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου Δραπετσώνας" για τις πλημμύρες σε δρόμους της πόλης

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

laikisispirosiΤις πολυδιαφημιζόμενες μελέτες και τα έργα της Περιφερειακής Αρχής της ΝΔ και της δημοτικής αρχής τα πήρε η πρώτη βροχή στο τέλος του καλοκαιριού!!!

Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Περάματος αλλά και όσοι εργάζονται στην γύρω περιοχή ή περνάνε από την Λεωφόρο Δημοκρατίας για να πάνε στην δουλειά τους,  στο γνωστό δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες σημείο προς το Ικόνιο ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστιους επικίνδυνους χείμαρρους και πίδακες νερού.

Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν όλοι εμείς που βλέπουμε να ξαναπαίζεται ένα άθλιο έργο που στην λογική κόστους –οφέλους βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας μιας και θεωρείται κόστος χωρίς όφελος η αντιπλημμυρική προστασία του λαού μας. 

Ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο σημείο που εδώ και πάρα πολλά χρόνια συμβαίνει ξανά και ξανά το ίδιο σκηνικό.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεκάδες φορές έχουμε φέρει το θέμα σε συνεδριάσεις τόσο στο Περιφερειακό όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέτουμε το ζήτημα συνολικά για την αντιπλημμυρική προστασία αλλά και για συγκεκριμένες περιοχές στον Δήμο μας, επιτακτικά κάθε χρόνο στην συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος, προβάλλοντας την ανάγκη σήμερα για την ύπαρξη τέτοιων έργων με κρατική χρηματοδότηση.

Για την κατάσταση αυτή έχουν τεράστιες ευθύνες διαχρονικά τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και οι δημοτικές αρχές στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα, πόσο δε η σημερινή που βρίσκεται στο «τιμόνι» του Δήμου από το 2014. Ας σταματήσει λοιπόν να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για να λυθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

 

Δεν πάει άλλο λοιπόν με αυτή την κατάσταση, στην πρώτη βροχή να κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες. Άμεσα η δημοτική αρχή να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς ευχολόγια και αναβολές, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και όπου αλλού χρειάζεται. 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση