Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 16:38

Γ. Ραγκούσης στη Βουλή: Να αποδοθούν άμεσα στην ΠΑΕ Ιωνικός τα νομίμως δικαιούμενα χρήματα από το "Στοίχημα" για το 2021-22

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ionikos6

Ότι μαθαίνουμε σχετικά με το ποδόσφαιρο στη χώρα μας αδυνατούμε πια να το εντάξουμε στις ενέργειες που θα το βελτιώσουν, εννοώντας ότι θα φχαριστιόμαστε τα ματς που θα παρακολουθούμε και δεν θα μας περνάει από το μυαλό ότι τα ματς είναι στημένα. Ότι μαθαίνουμε, εννοείται από πλευράς των ιδιοκτητών των ομάδων και της κυβέρνησης. Οι δείκτες που φανερώνουν ότι όλο και πιο αναξιόπιστο γίνονται τα ντόπια πρωταθλήματα είναι και το γεγονός ότι χρόνια τώρα δεν πάνε καθόλου καλά οι ομάδες μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το ίδιο και η εθνική, που πως να πάει καλά όταν κατά μέσο όρο οι 9 στους 11 ποδοσφαιριστές σε κάθε ομάδα είναι ξένοι.

Ένας άλλος δείκτης για την χάλια κατάσταση που βρίσκεται το πρωτάθλημα είναι πως χρόνια τώρα οι διαιτητές μεταξύ των αγώνων των πρωτοκλασάτων ομάδων είναι ξένοι, κάτι που δεν συναντάται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης. Δεν μπορούμε πια να φανταστούμε τι μπορεί να αλλάξει την απελπιστικά χάλια κατάσταση στο ποδόσφαιρο εν αντιθέσει με το μπάσκετ που τα πάει καλά κι όχι μόνο τώρα λόγω των Αντετοκούμπο. Στο ποδόσφαιρο το μόνο ευτυχώς είναι ότι ο κόσμος καταλαβαίνει τα χαμηλότατο επίπεδο που βρίσκεται κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που στα γήπεδα ελάχιστοι πηγαίνουν χρόνια τώρα όταν στις χώρες της Ε.Ε και όχι μόνο, τα γήπεδα γεμίζουν.

Μέσα σε όλα τα κακά ακόμα ένα είναι κι αυτό που καταγγέλλει ο Ιωνικός, η ομάδα της Νίκαιας που από πέρσι επέστρεψε στην σούπερ λιγκ και συνεχίζει και φέτος.

 Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ιωνικός, 16.8.22.

Κύριοι, η υπομονή μας αρχίζει να εξαντλείται! Το γεγονός πως δεν μιλάμε για αρκετό διάστημα, μάλλον ορισμένοι άνθρωποι το έχουν εκλάβει ως αδυναμία. Κακώς, όμως...

Παρότι είχαν υπάρξει όλες οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις, τα χρήματα που δικαιούμασταν βάσει νόμου από το στοίχημα δεν τα πήραμε ποτέ. Αν σκεφτούμε, μάλιστα, τα όσα έχει αναφέρει κατά καιρούς ο κύριος Αυγενάκης, ο κύριος Σταϊκούρας αλλά και διάφορες ΠΑΕ της πρώτης ή και της δεύτερης κατηγορίας, ακόμη και σύλλογοι που υποβιβάστηκαν αλλά πήραν τα χρήματά τους με νομοθετική ρύθμιση που πέρασε σε μια... νύχτα, τότε μάλλον είμαστε η μοναδική ΠΑΕ που δεν έχει λάβει ούτε ευρώ στους λογαριασμούς της!

Προφανώς, οι κ.κ. Αυγενάκης, Σταϊκούρας, Βεσυρόπουλος και Γεραπετρίτης δεν ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, ούτε νοιάζονται για τις ΠΑΕ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας τα πάντα στην τύχη τους!

Πώς σας φαίνεται εσάς η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, όταν μια ομάδα ξεκινά και τελειώνει τη σεζόν με 50% λιγότερα έσοδα από τις υπόλοιπες ομάδες και δη αυτές που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς; Αυτό προάγει το αντικείμενο του ποδοσφαίρου και βελτιώνει το προϊόν ή μήπως σημαδεύει την ομάδα μας, ώστε να την στείλει ξανά στις χαμηλότερες κατηγορίες; 

Τα χρήματα της περασμένης σεζόν δεν μπήκαν ποτέ. Τουλάχιστον σε εμάς. Ακούμε τον κύριο Σταϊκούρα να αναφέρει πως πριν την έναρξη του νέου έτους δεν θα έχουν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς των ΠΑΕ. Χρήματα που έπρεπε να έχουμε καρπωθεί ήδη, αλλά ίσως τα δούμε να μπαίνουν το 2023! Κι ενώ μιλάμε για χρήματα της σεζόν 2021/22 που έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες. Δηλαδή τα χρήματα από το στοίχημα για τη σεζόν 2022/23 πότε θα μπουν; Το 2024; Ή μήπως και τότε είναι... νωρίς για εσάς;

Κύριοι, υπουργοί, υφυπουργοί και μέλη της κυβέρνησης! Το ποδόσφαιρό μας περνάει μια μεγάλη κρίση, η οποία με την βοήθεια όλων, την αμοιβαία στήριξη και υποστήριξη αλλά και τη συνεργασία, θα βγει από αυτόν τον γολγοθά.

Το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να βγει από την ανυποληψία και να μπορέσει να αποτελέσει ξανά ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης, το οποίο θα σέβονται άπαντες. Όλα αυτά, όμως, θα γίνουν εφόσον τηρούνται οι υποσχέσεις, όχι με λόγια του αέρα. Ούτε σκορπώντας τα χρήματα, που δικαιούμαστε, από εδώ και εκεί.

Ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε!

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά Γιάννη Ραγκούση 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κα Υπουργό  Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον κ. Υπουργό Οικονομικών

 ΘΕΜΑ: «Να αποδοθούν άμεσα τα νομίμως δικαιούμενα χρήματα  από το “Στοίχημα” στην ΠΑΕ Ιωνικός. Είναι εντελώς άδικο και αδικαιολόγητο αυτό που συμβαίνει κατά του Ιωνικού Νίκαιας ».​

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Ιωάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του την από 16.08.2022  ανακοίνωση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας (ΠΑΕ) Ιωνικός, την καταθέτει ως αναφορά προς  την κα Υπουργό  Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον κ. Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας άμεσες απαντήσεις για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απόδοση των χρημάτων από το «Στοίχημα» και την άνιση μεταχείριση μεταξύ των ΠΑΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ιωνικός, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

·         Παρότι είχαν υπάρξει όλες οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις, τα χρήματα που δικαιούμασταν βάσει νόμου από το στοίχημα δεν τα πήραμε ποτέ.

·         Προφανώς, οι κ.κ. Αυγενάκης, Σταϊκούρας, Βεσυρόπουλος και Γεραπετρίτης δεν ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, ούτε νοιάζονται για τις ΠΑΕ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας τα πάντα στην τύχη τους!

·         Πώς σας φαίνεται εσάς η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, όταν μια ομάδα ξεκινά και τελειώνει τη σεζόν με 50% λιγότερα έσοδα από τις υπόλοιπες ομάδες και δη αυτές που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς; 

·         Το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να βγει από την ανυποληψία και να μπορέσει να αποτελέσει ξανά ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης, το οποίο θα σέβονται άπαντες. Όλα αυτά, όμως, θα γίνουν εφόσον τηρούνται οι υποσχέσεις, όχι με λόγια του αέρα. Ούτε σκορπώντας τα χρήματα, που δικαιούμαστε, από εδώ και εκεί.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 18:17
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση