Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 18:05

Και με Covid και από Covid τον περσινό Ιούλιο είχαμε 400 νεκρούς, φέτος πάνω από 1.000

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

COVID20Δύο άρθρα. Το 1ο είναι οι επισημάνσεις του διευθυντή Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκου Καπραβέλου που, αναφερόμενος στην έξαρση που παρατηρείται στους σκληρούς δείκτες, υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

«Τα δεδομένα είναι αμείλικτα. Έκατσα και είδα τα στατιστικά στοιχεία, και τα ανακοίνωσα κιόλας, και είδα ότι ο περσινός Ιούλιος έκλεισε με 400 νεκρούς, ενώ ο φετινός πάνω από 1.000 νεκρούς. Αν πάρετε επίσης τα στατιστικά στοιχεία του 2020, οι μηνιαίοι θάνατοι δεν ξεπερνούσαν τους 500. Εκτοξεύτηκαν στους 1.300 το 2021 και το 2022 ο μέσος όρος των μηνιαίων θανάτων μέχρι τώρα είναι πάνω από 1.300. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει για την Ελλάδα, και αν δείτε ως παγκόσμιο φαινόμενο δεν έχει τελειώσει», ανέφερε αρχικά. 

 Ερωτηθείς για την αύξηση των θανάτων είπε ότι, «οφείλεται στα ακραία χαλαρωτικά μέτρα. Το βλέπω παντού και εγώ είμαι μέσα στην κοινωνία, δεν τηρεί κανείς τα βασικά μέτρα προστασίας. Είναι σαν να έχει τελειώσει ο κορωνοϊός. Μάσκες δεν υπάρχουν πουθενά, συνωστισμοί παντού, βλέπουμε ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό ηλικιωμένων έχουν κάνει την ενισχυτική δόση. Κακά τα ψέματα τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια, χάνεται η ανοσία μετά από κάποιο διάστημα. Άρα, επομένως, με τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα επόμενο είναι να θερίσουμε θύελλες. Και ξέρετε ποιο είναι το πιο βασικό εμείς στο νοσοκομείο δεν έχουμε "τσουνάμι" και είναι κάτι διαχειρίσιμο».

«Ο φόβος μου είναι το φθινόπωρο που θα ανοίξουν τα σχολεία, οι κλειστοί χώροι, συνωστισμοί, ο καιρός ευνοεί τον κορωνοϊό, φοβάμαι ένα νέο τσουνάμι του έβδομου κύματος που θα καταστρέψει το ΕΣΥ, και θα το οδηγήσει σε κατάρρευση, εάν συνεχίσουμε έτσι.

Στη συνέχεια, ο κ. Καπραβέλλος εκτίμησε ότι «η έξαρση κρουσμάτων θα ξεκινήσει από τη βόρεια Ελλάδα, το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Πρέπει να πειστεί και το υπουργείο αλλά και οι πολίτες ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό», πρόσθεσε, τονίζοντας τη σημασία της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Βιάστηκε το υπουργείο Υγείας να πάρει αυτά τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα», επισήμανε.

Σ.Δ Εντάξει η κυβέρνηση προκρίνει τον δαρβινικό κόσμο της, και ας είναι αρκετοί μάχιμοι γιατροί σε καίριες θέσεις που τονίζουν ότι το γεγονός που σφύριξε λήξη για το καλοκαίρι, συνιστά μια ανεύθυνη επιλογή. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή δεν πιέζεται σ'αυτήν τη φάση το ΕΣΥ θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να πάρει πρόσθετα μέτρα κι ας πεθαίνουν γύρω στους 45 ανθρώπους κάθε μέρα. Αυτό όμως που δεν φτάνει στ'αυτιά μου είναι η θέση των υπολοίπων κομμάτων για τους καλοκαιρινούς θανάτους. Έχουν, ή δια της σιωπής συμφωνούν με την κυβέρνηση; Και οι αντιπολιτευτικές πιέσεις για βελτίωση του ΕΣΥ δεν σας φαίνεται ότι έχουν ατονήσει; 

Το 2ο άρθρο είναι το αποτέλεσμα μίας έρευνας στο Λαϊκό νοσοκομείο που απέδειξε ότι ο θάνατος πολλών –θετικών στον κορωνοϊό– ασθενών στην κλινική COVID του νοσοκομείου οφειλόταν σε άλλο νόσημα και όχι στον SARS-CoV-2. Ενας στους δύο θανάτους ασθενών που νοσηλεύθηκαν κατά τη διάρκεια του επιδημικού κύματος της «Ομικρον» σε κλινική COVID-19 στο Λαϊκό νοσοκομείο, δεν οφειλόταν στον κορωνοϊό. Οι ασθενείς είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο για άλλο πρόβλημα υγείας, είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό, χωρίς ωστόσο να έχουν συμπτώματα ή να χρειαστεί να λάβουν θεραπεία για την COVID-19.

H μελέτη αυτή, που διενήργησε ομάδα ερευνητών υπό τον καθηγητή Παθολογικής Φυσιολογίας-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκο Σύψα, καταδεικνύει αυτό που οι περισσότεροι κλινικοί γιατροί και οι υγειονομικές αρχές της χώρας αναφέρουν: ότι, δηλαδή, σε ένα μεγάλο ποσοστό των θανάτων που καταγράφονται ως COVID, η συγκεκριμένη νόσος δεν ευθύνεται για την κατάληξη του ασθενούς. 

ΕΔΩ  ολόκληρο το άρθρο της Πέννυς Μπουλούτζας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 09:47

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση