Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 19:25

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία από την ταινία 'Σινεμά ο Παράδεισος" του Γιάννη Πέτρου για τον Ένιο Μορικόνε στα Λαδάδικα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mural-cinema-paradisoΟ εικαστικός Γιάννης Πέτρου μιλάει στην Ευτέρπη Μουζακίτη για την τοιχογραφία που φιλοτέχνησε στη Θεσσαλονίκη, αφιερωμένο στον Ένιο Μορικόνε από την ταινία «Cinema Paradiso»

Περπατώντας στα Άνω Λαδάδικα, αν σηκώσεις ψηλά τα μάτια σου, το βλέμμα σου θα συναντήσει τα μάτια του μικρού Σαλβατόρε, σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της εμβληματικής ταινίας «Cinema Paradiso». Μιας ταινίας του Τζουζέπε Τορνατόρε, που συμβολίζει την απόλυτη ωδή στην έβδομη τέχνη, την μουσική της οποίας υπογράφει ο σπουδαίος ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε, στους οποίους και είναι αφιερωμένη η τοιχογραφία.

Το νέο mural που κοσμεί τον τοίχο της οικοδομής επί της Βίκτωρος Ουγκώ 3 και δείχνει τον μικρό Σαλβατόρε να κρατάει ένα κομμάτι φιλμ, πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ένιο Μορικόνε*, που βρίσκεται στην Λάρισα και έχει συσταθεί με αποκλειστικό σκοπό την ανάδειξη του έργου του ιταλού συνθέτη. Την υλοποίηση του εγχειρήματος ανέλαβε η εικαστική ομάδα του συλλόγου που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό με την επωνυμία «Ennio Morricone σε κοινή θέα». Το συγκεκριμένο mural δημιούργησε ο γραφίστας και εικονογράφος Γιάννης Πέτρου, που ζει και δραστηριοποιείται στην Λάρισα.

Από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής, μου μιλά με ενθουσιασμό για το mural που δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη. «Το σημείο που κλήθηκα να κάνω την τοιχογραφία με ενθουσίασε πολύ. Μια περιοχή με εξαιρετική ενέργεια και κίνηση. Πρότεινα να δημιουργήσω ένα σχέδιο από την ταινία “Σινεμά ο Παράδεισος”, που θα χρησιμοποιούσα την εικαστική γλώσσα των αφισών της εποχής του ‘50 - ‘60. Οι άνθρωποι του συλλόγου ενθουσιάστηκαν και έτσι και έγινε» λέει ο Γιάννης Πέτρου.

Πηγή:  athensvoice.gr/poleis  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 19:35

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση