Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 11:49

Έλα μωρέ, ένας πόλεμος είναι

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ukrania49Όταν μια οβίδα φεύγει από μια χώρα, διανύει μια πορεία πολλών χιλιομέτρων και πέφτει σε μια πολυκατοικία μιας άλλης χώρας, που το πιθανότερο δεν ξέρεις και αν είναι κατοικημένη, γάμησε τα.

 Ήδη, το 'χεις χάσει το παιχνίδι. Όποιον ισχυρισμό κι αν προτάξεις θα πάει στον βρόντο. Το μόνο που θα βρει στόχο και δεν θα πάει στον βρόντο, θα είναι η οβίδα σου. Και τι στόχο, την καρδιά της ανθρωπότητας! Όποια δικαιολογία κι αν επικαλεστείς , ο θάνατος έστω κι ενός ανθρώπου θα την επισκιάσει. Προσπαθείς να υπολογίσεις πώς σκέφτεται αυτός που την πυροδότησε, αλλά προ πάντων ποιός έδωσε την εντολή γι' αυτή την αλητεία και άκρη δεν βγάζεις.

Δείτε και την συνέχεια. Ένα τσούρμο  στρατιώτες, μιας ευρωπαϊκής χώρας, μπουκάρουν σε μια περιοχή, έξω από την χώρα τους, σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και σκοτώνουν αμάχους, βιάζουν  γυναικόπαιδα και καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τους βομβαρδισμούς. Όλη αυτή η επιχείρηση δεν θα έχει καμία επιτυχία, αν προηγουμένως, δεν έχεις μπολιάσει τον λαό σου με αβυσσαλέο μίσος,  ή η προπαγάνδα που έχουν υποστεί τους έχει κάνει αδίστακτους.

Ειδικά όταν επιτιθέμενοι και αμυνόμενοι κάποτε ζούσαν μαζί και αυτοπροσδιορίζονταν ως συμπατριώτες. Παντρεύονταν μεταξύ τους, έκαναν παιδιά και ζούσαν αρμονικά ο ένας δίπλα στον άλλον. Με λίγα λόγια, συνυπήρχαν, είχαν κοινές αξίες, ψήφιζαν στην ίδια συνομοσπονδία και εξέλεγαν από κοινού τον ηγέτη που θα τους διαφεντεύει.

Ακόμα-ακόμα πέρα από τις οβίδες, τα τανκς τα χημικά όπλα και ότι άλλο έχει επινοηθεί από την πολεμική βιομηχανία, την ίδια αποστροφή μας φέρνουν και τα ξίφη, τα βέλη οι ασπίδες, οι καταπέλτες και οι σάρισες. Απευκταίοι πρέπει να είναι όλοι οι πόλεμοι. Είτε λέγεται Α' και Β' παγκόσμιος πόλεμος, ή πόλεμος των έξι ημερών, ή εμφύλιοι πόλεμοι, ελληνικοί και ξένοι, αρχαίοι ή πρόσφατοι, είτε λέγεται εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά είναι πόλεμοι. ΠΟΛΕΜΟΙ!

Για την ανάγκη αυτού του γραφτού προστρέξαμε σε όλους ανά την υφήλιο πολέμους που και μόνο να τους απαριθμούσαμε, θα βλέπατε ότι όσα γράφτηκαν μέχρι εδώ αλλά και όσα ακολουθούν θα ήσαν περιττά!

Όταν λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά, το άδικο το έχει αυτός που επιτίθεται. Το δίκαιο αποδίδεται σ' αυτόν που αμύνεται κι ας είναι και ο Ζελένσκι.

Όλα αυτά εν έτει 2022 παρακαλώ!

Όταν ξεκληρίζονται  ολόκληρες κοινότητες, ξεσπιτώνονται μεγάλοι πληθυσμοί, σχηματίζοντας ατελείωτα καραβάνια προσφύγων, σημασία δεν έχει ποια δίκια και ποιους λόγους έχουν οι επιτιθέμενοι. Καμία σημασία δεν έχει ποιά γεωπολιτικά συμφέροντα υπερασπίζονται και ποιες πολιτικές εξυπηρετούν.

Όλα ξεκίνησαν έτσι ξαφνικά. Ποιός να το πίστευε. Είτε προσχηματικά και καλά για την ασφάλεια της χώρας, είτε επεκτατικά για προσάρτηση εδαφών, είτε  για να προλάβουν άλλες "δημοκρατικές" δυνάμεις, (Αμερική, Ευρώπη, ΝΑΤΟ κλπ),που τους είχαν περικυκλώσει είναι η αλήθεια, άρχισε ένας σφαγιασμός άνευ προηγουμένου.

Όλοι υπολόγιζαν ότι θα ήταν ένας βραχύς πόλεμος και θα τελείωναν όλα πολύ γρήγορα. Ακούγονταν από παντού, τις πρώτες ώρες, τις πρώτες μέρες, πως αυτό το χάλι θα διαρκέσει λίγες μέρες και μετά βλέπουμε. Κι έχουν περάσει κοντά έξι μήνες. Έξι μήνες  πολέμου!  Πολέμου που έχει γίνει ρουτίνα και κανείς δεν ασχολείται πια στα σοβαρά. Σχεδόν κανείς πια δεν ενοχλείται!

ukrania50Τελικά όταν σκοτώνονται άνθρωποι, καταστρέφονται μνημεία, γκρεμίζονται παραδοσιακά διατηρητέα ανά τους αιώνες κτίρια, "σικιμέ καντάρ" αν έχουν δίκαιο οι επιτιθέμενοι και οι ηγεσίες τους.

Να και κάτι που δεν το καταλάβαμε  ποτέ. Για τις παραβιάσεις που θα συμβούν. Θα δικαστούν, λέει, για εγκλήματα πολέμου. Και οι μεν και οι δε. Λες και σ' ένα πόλεμο υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Κανένας νόμος και κανένας κανόνας δεν υπάρχει στον πόλεμο. Κι αν υπάρχουν αφ' ενός είναι της πλάκας, αφ' ετέρου δεν εφαρμόζονται. Είναι αδύνατο να εφαρμοστούν. Άκου εγκλήματα πολέμου! Ο πόλεμος όταν αποφασίζεται και πραγματοποιείται, είναι από μόνος του ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο Μάο με την "ακατανίκητη" σκέψη του απεφάνθη: "Πόλεμος είναι αιματηρή πολιτική, πολιτική είναι αναίμακτος πόλεμος. "Για μας είναι πολύ εύκολο να διαλέξουμε  το δεύτερο από το πρώτο. Αν και δεν δηλώσαμε ποτέ Μαοϊκοί, υιοθετούμε το τσιτάτο και το προσυπογράφουμε.

Τώρα, όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η υπόθεση,  που είναι, κατά κύριο λόγο, στο χέρι ενός αμφιλεγόμενου ηγέτη, τόσο το καλύτερο για την ανθρωπότητα. Όχι πως θα σωθεί τίποτα απ' εδώ και πέρα. Οι πληγές θα αιμορραγούν για χρόνια, το μίσος θα διαιωνίζεται, και η λίστα των πολέμων θα μεγαλώνει. Με ηγεσίες, πολιτικούς, στρατιωτικούς και πολεμιστές, που "τους πνίγει το δίκαιο".

Υ.Γ

falklandsΑλήθεια, τι λέτε γι ' αυτό;

Στις 02-04-1982,φεύγουν αρμάδες από την Γηραιά  Αλβιόνα με υποστήριξη από την βρετανική αεροπορία με σκοπό να πολεμήσουν για την κυριαρχία των νησιών Φώκλαντ, που ήτανε, λέει, αποικία του στέμματος, στο νοτιότερο κατοικημένο άκρο του Ατλαντικού, και βρίσκονται δίπλα στις ακτές της Αργεντινής. Η Αργεντινή τότε ήταν, υπό χουντικό καθεστώς με δικτάτορα τον Στρατηγό Λεοπόλδο Γκαλτιέρι, ο οποίος αμφισβήτησε την κυριαρχία των νησιών απ' τους εγγλέζους. Σε ευθεία γραμμή από το Λονδίνο η απόσταση μέχρι τα νησιά ήταν 7937,88 μίλια. Και την μάχη την κέρδισαν οι Άγγλοι!

Αλήθεια!

Ένας πόλεμος ήταν κι αυτός. Της πλάκας. Κι όμως σκοτώθηκαν 3 κάτοικοι των νησιών που δεν έφταιγαν σε τίποτα, 255 Βρετανοί και 649 Αργεντινοί στρατιώτες!

Αποτέλεσμα αυτού του μίνι πολέμου ήταν οι διαδηλώσεις που έγιναν στην Αργεντινή ενάντια σε μια από τις πιο αιμοσταγείς χούντες του κόσμου που εγκαθιδρύθηκε με πραξικόπημα το 1976 από τον στρατηγό Βιντέλα και είχαν ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1983. Στη δε Αγγλία τις εκλογές του ΄83, στον απόηχο αυτού του πολέμου, τις κέρδισε πάλι το συντηρητικό κόμμα υπό την Μάργκαρετ Θάτσερ με 42,4% των ψήφων, έναντι 27,6% των Εργατικών. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 13:17
Οδυσσέας

Οδυσσέας

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση