Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 10:24

Ο κόσμος της ελληνιστικής εποχής

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ahaniotisΗ συζήτηση αυτή του πεζογράφου Φίλιππου Δρακονταειδή με τον ιστορικό Άγγελο Χανιώτη σχετικά με την ελληνιστική εποχή, γίνεται με αφορμή το βιβλίο του δεύτερου «Η εποχή των κατακτήσεων». Είναι η ανάλυση μιας μακράς περιόδου από τους απογόνους του Αλέξανδρου μέχρι την ρωμαϊκή κατάκτηση και τον Ανδριανό.

Ο Άγγελος Χανιώτης (Αθήνα 8 Νοεμβρίου 1959) είναι Έλληνας ιστορικός και μελετητής των κλασικών σπουδών, γνωστός για την πρωτότυπη και ευρείας κλίμακας έρευνά του στην πολιτιστική, θρησκευτική, νομική και οικονομική ιστορία της Ελληνιστικής περιόδου και της Ρωμαϊκής Ανατολής. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η ιστορία της Κρήτης και της Ελληνικής επιγραφικής.
Είναι Καθηγητής στη Σχολή Ιστορικών Μελετών του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών στο Πρίνστον. Είναι επίσης μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και επιμελητής του επιστημονικού περιοδικού Mnemosyne, που ασχολείται με θέματα των κλασικών σπουδών. Επιπλέον είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της Ακαδημίας της Χαϊδελβέργης και της Ακαδημίας της Φινλανδίας αλλά και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας της Ιταλίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 10:31
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση