Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 17:56

Η εφτάψυχη λεύκα της Αριστοτέλους

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

lefka5Αναφερόμαστε στη λεύκα του παράδρομου της Αριστοτέλους στη Δραπετσώνα, δίπλα στου Μασούτη, που βρίσκεται πάνω στο δρόμο των πεζοποριών μας, έχοντας επίγνωση ότι μιλάμε για ένα από αυτά τα ελάχιστα που αγγίζουν το τίποτα. Ελάχιστα μπροστά σε όλα αυτά τα τρομερά και φοβερά που συμβαίνουν σ'εμάς, σ'εσάς και στους άλλους, εδώ, εκεί και πιο πέρα, σε όλη τη χώρα, στην Ευρώπη και σε όλη την οικουμένη.

Όπως όμως έχει αποδειχθεί στη ζωή πολλές φορές και το έχει εκφράσει ποιητικά η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, Χώμα, αέρα, ρίζες κρατάω∙/ να φεύγουν τα περιττά λέω / να μπω στον ουρανό τού τίποτα / με ελάχιστα, έτσι κι εμείς πιστεύουμε ότι αν γράψουμε μια δυο προτάσεις για τη γνωστή μας λεύκα μέσα σ'αυτό το χαμό θα'ναι από εκείνα τα ελάχιστα που μια σταλιά καλό κάνουν και την ομορφιά θα σιγοντάρουν. Μία λεύκα, που δεν είμαστε σίγουροι αν την έκοψε ο δήμος ή κάποιοι άγνωστοι, μιας και που δεν καταφέραμε ακόμα να καταλάβουμε το λόγο που την έκοψαν. Σήμερα πάντως, μετά από δυο μήνες πεταμένη στο χώμα του παρτεριού, πέρασε το ειδικό συνεργείο του δήμου και μάζεψε τον κομμένο κορμό της και τα κλαδιά της. 

Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον για μας είναι πως πέταξε καινούργια κλαδιά και φύλλα η λεύκα μας. Κι έτσι άρχισε από την αρχή να μεγαλώνει και να μας προσφέρει το πολύτιμο οξυγόνο της και το όμορφο πράσινό της. Τώρα μοιάζει σαν μπουκέτο σε βάζο και όποιου μέσα μου κτυπάει και μια πράσινη καρδιά, το χαίρεται. 

Τέλος, επειδή έχουμε ακούσει, διαβάσει και δει αρκετά δένδρα που τα έχουν κόψει οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου και όταν αυτά πετάνε νέα φύλλα και κλαδιά, αυτοί επανέρχονται και για λόγους συζητήσιμους τα ξανακόβουν οι "κακούργοι", γράψαμε αυτά τα λίγα για τη συγκεκριμένη λεύκα και αναρτήσαμε την φωτογραφία της σήμερα Πέμπτη, 4.8.22. Ναι, και η ζωή συνεχίζεται αγαπητοί μου, με τα πάνω της και τα κάτω της.

Να και μία πρόταση που μπορεί και να βοηθήσει στο να μην μειώνεται συνεχώς εντός της πόλης ο αριθμός των δένδρων στο Δήμο. Για κάθε δένδρο λοιπόν που θα προτείνει η υπηρεσία πρασίνου να κόβεται βάσει της νομοθεσίας, να συναινούν οι δημ. σύμβουλοι, όμως με μία προϋπόθεση. Να φυτεύται εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος τουλάχιστον ένα άλλο στη θέση του. Τι λέτε αγαπητοί επισκέπτες μας, είναι εφικτή αυτή η πρόταση; 

Δέκα μικρές λεύκες, την μία την κάνανε με τα κρεμμυδάκια, γιατί άραγε, κι έτσι έμειναν εννιά  στις 12 Ιουνίου ένα άρθρο για την ίδια λεύκα. 

Και ένα μικρό, σχετικό και άσχετο ταυτόχρονα, για δένδρα και πιο ειδικά για τις κουτσουπιές της πλατείας Συντάγματος

Να μια κουτσουπιά

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 17:00
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση