Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 15:54

Όλα τα κορμιά έξω στις παραλίες, όχι στις γόπες από τις ακτές της Βαρκελώνης και οι πλαζ της Αττικής που επιτρέπεται το κολύμπι

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ispania-gynaikes-paralia 0Πέντε γυναίκες ποζάρουν στην παραλία για την καλοκαιρινή καμπάνια του υπουργείου Ισότητας της Ισπανίας, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα.

«Το καλοκαίρι είναι και δικό μας», γράφει το σλόγκαν, ενώ οι γυναίκες χαμογελούν, φορώντας τα μαγιό τους. 

«Όλα τα κορμιά είναι σώματα παραλίας», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Ione Belarra.

Η επικεφαλής του Γυναικείου Ινστιτούτου Antonia Morillas ανέφερε ότι οι  προσδοκίες που σχετίζονται με το σώμα επηρέασαν όχι μόνο την αυτοεκτίμηση των γυναικών, αλλά τους στερούσαν τα δικαιώματά τους.

 Ωστόσο, δεν είδαν όλοι με «καλό μάτι» την καμπάνια, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν θα έπρεπε να διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει άνδρες, ενώ ο αριστερός ηγέτης των Ποντέμος Κάγιο Λάρα είπε ότι η εκστρατεία ήταν το αποκορύφωμα του παραλογισμού, προσπαθώντας να «δημιουργήσει ένα πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει».

Και  Βαρκελώνη: Απαγορεύει το κάπνισμα στις παραλίες της  Από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, η Βαρκελώνη απαγορεύει στους λουόμενους πολίτες να καπνίζουν ενώ βρίσκονται στις ακτές της. Η απαγόρευση θα αφορά όλους τους μήνες του έτους και όχι μόνο την περίοδο κολύμβησης.  Ωστόσο, θα επιτρέπεται στα beach bar. Το μέτρο ελήφθη και για λόγους υγείας αλλά και περιβαλλοντικούς, καθώς το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα φίλτρα παραμένει αναλλοίωτο για 10 χρόνια και αποσυντίθενται σε πλαστικές μικροΐνες.

Και  Υπουργείο Υγείας: Τα σημεία της Αττικής στα οποία απαγορεύεται η κολύμβηση με βάση τις δειγματοληψίες  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 10:09

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση