Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 11:41

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΟΝΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΠΡΟΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kamas14Τοποθέτηση  του Επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Παντελή Καμά, για την αποχώρηση του δήμαρχου Χρ. Βρεττάκου, από τη Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ

Διαβάσαμε όλοι, την αποχώρηση, του κυρίου Βρεττάκου, από τη σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας που αφορά, το  master plan  της  Coso. Θα ήμουν προσωπικά έτοιμος να χειροκροτήσω,  αλλά το θεωρώ ως μία κίνηση είτε ανέξοδου εντυπωσιασμού, είτε  απόγνωσης.

Και εξηγούμαι.:

Η  Cosco,  υπάρχει στις ακτές μας την τελευταία πενταετία. Επεκτείνεται και επεκτείνεται χωρίς καμία ανταποδοτική ωφέλεια για τις περιοχές μας, παρά  μόνο κάτι ψυχία από τα κέρδη της. Η επέκτασή της δεν επιβαρύνει μόνο το περιβάλλον, αλλά καταστρέφει και τη Ναυπηγοεπισκευή, τις Μικρομεσαίες Ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τόσο στο Νέο Μώλο της Δραπετσώνας, όσο και στο Πέραμα, αφού μειώνονται οι χώροι που διατίθενται για αυτή τη Δραστηριότητα διαρκώς.

Το " χτύπημα" στη Ναυπηγοεπισκευή, είναι χτύπημα στην οικονομία της περιοχής μας και δημιουργεί έντονες αμφιβολίες, αν το ισοζύγιο μεταξύ θέσεων που χάνονται και θέσεων που δημιουργούνται από την δραστηριότητα της  Cosco, είναι θετικό.

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, απέναντι στην πραγματικότητα που δημιουργείται παραμένει θεατής. Δεν ενημερώνει τους πολίτες για όσα συμβαίνουν. Δεν ενημερώνει ότι τα έργα στην Πειραική, θα συνεχιστούν και τα υλικά για να συνεχιστούν μεταφέρονται πλωτά, από τις ακτές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Μία βόλτα στην περιοχή του Σκλαβενίτη, και στην παραλία της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, είναι πλήρως αποκαλυπτικές.

Στο Νέο Μώλο της Δραπετσώνας, και 150 μέτρα από το Σχολικό Συγκρότημα, που υπάρχει στην περιοχή, δημιουργείται Σταθμός Μεταφόρτωσης Στερεών Αποβλήτων των Πλοίων από τους εργολάβους που χρησιμοποιεί η  Coso.  Ουδείς το γνωρίζει, ουδείς συγκινείται, ουδείς κινητοποιείται.

Κρυβόμαστε πίσω από πρωτοβουλίες Κινήσεων Πολιτών, και Συλλογικοτήτων του Πειραιά, αντί να πρωταγωνιστούμε, συσπειρώνοντας γύρω μας, τις Συλλογικότητες, τα Εργατικά Σωματεία, αλλά και τις εργοδοτικές οργανώσεις, των οποίων οι επιχειρήσεις   πλήττονται.

Αναλισκόμαστε σε έναν ατελέσφορο και συμβολικό ακτιβισμό, αντί να  κινητοποιούμαστε. 

Ταυτόχρονα και ενώ η Cosco, υπάρχει στη ζωή μας, δεν υπάρχει μία συζήτηση, για το τι θέλαμε εμείς από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Πώς θα την υποχρεώσουμε να διαθέσει ένα  ποσοστό του κέρδους της προς χάρη της βελτίωσης του Περιβάλλοντος, της Βιώσιμης Ανάπτυξης της πόλης μας, της αντιμετώπισης της φτώχειας στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. 

Τα τρία χρόνια της παρουσίας του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ,  στηρίξαμε και αναδείξαμε με έμφαση τα σημεία της σύγκρουσης, με Επιχειρήσεις και Δραστηριότητες που υπάρχουν μέσα και γύρω από το Δήμο μας. Ταυτοχρόνως όμως  αναδείξαμε την ανάγκη της ύπαρξης ενός δικού μας σχεδίου για την ανάπτυξη της πόλης μας, και υποδείξαμε και τα πεδία της διαπραγμάτευσης που πρέπει να γίνει. 

Έστω και τώρα. Έστω και στο παρά πέντε. Προτείνω η Δημοτική Αρχή να οργανώσει ένα αναπτυξιακό Συνέδριο για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, καλώντας την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τα Εργατικά Σωματεία, τις Εργοδοτικές Οργανώσεις αλλά και τις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να συμμετέχουν, τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας, και να συζητήσουν το μοντέλο ανάπτυξης της πόλης. Να διατυπωθούν με όρους κοινωνικής συμφωνίας οι κόκκινες γραμμές και οι διεκδικήσεις της πόλης μας. Ένα Αναπτυξιακό Συνέδριο, ουσίας που θα διαμορφώσει τους όρους του Αγώνα αλλά και τις Διεκδικήσεις. Θα αναδείξει τις αντιθέσεις αλλά και τις αναγκαίες συνθέσεις. Θα φέρει αντιμέτωπους τους πάντες με ένα τρόπο δημιουργικό με την Τοπική Κοινωνία και θα θέσει τους Όρους Υπέρβασης της σημερινής Κατάστασης.

Αντί να  συζητάμε, πίσω από κλειστές πόρτες, να συζητήσουμε ανοιχτά, με την συμμετοχή της Κοινωνίας και την επόμενη μέρα, όλα να είναι συνειδητά. 

Διαφορετικά φοβάμαι ότι η Λεοντή του Αγώνα, είναι η προβιά της ολοκληρωτικής υποχώρησης.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 11:48

Σχόλια   

0 # Ιγνατιάδης Λάκης 23-07-2022 12:39
Ενδιαφέρουσες ιδέες/προτάσεις. Θα το βάλετε ως θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το συντομότερο; Διαφορετικά θα καταχωρηθεί στην μεγάλη λίστα Έπεα Πτερέοντα. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη ανάγκη να παρθεί μία απόφαση για το θέμα του τι συγκεκριμένα προτείνει ο δήμος σε σχέση με την Cosco με στόχο να προκύψει μία πρόταση χρυσή τομή. Ένα σημαντικό δεδομένο είναι ότι η Cosco θα'ναι εδώ για 45 ακόμα χρόνια και είναι εξ ίσου μεγάλη ανάγκη να μπει τώρα ένα φρένο στις κατ'εξακολούθηση παρανομίες της, πάντα βεβαίως με τις πλάτες της κυβέρνησης. Και να έχουμε στα πάνω ράφια του μυαλού μας ότι μεγάλη ανάγκη για τον άνεργο κόσμο είναι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί. Ας μην υποβαθμίζουμε αυτή την μεγάλη ανάγκη για την κοινωνία κρύβοντάς την πίσω από φράσεις του στυλ "η cosco και τα κέρδη της". Κατά βάση ιδιωτική εταιρεία είναι και αυτός είναι ο στόχος όλος των ιδιωτικών εταιρειών του κόσμου, Το σημαντικό όμως για κάθε χώρα, για κάθε τόπο είναι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούν και η ποιότητά τους από κάθε πλευρά.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση