Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 09:58

Αυτό κι αν είναι είδηση: "Συζήτηση και λήψη απόφασης για το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής"

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

periferiaΜε τον Νίκο Χάνο, τον διαχειριστή του μπλογκ "Δραπετσίνι", αυτό που έχει προκύψει μέσα από τις πολλές συζητήσεις μας που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια και προπάντων για δημοτικά θέματα, είναι πως στα πιο πολλά συγκλίναμε και σε μερικά συμφωνούσαμε πλήρως με τις αναμενόμενες φυσικά διαφορές ύφους και τόνου, και σε άλλα, στα πιο λίγα, διαφωνούσαμε καθέτως κι οριζοντίως. Ένα από αυτά που δεν έχουμε την ίδια γνώμη είναι το θέμα της δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό Κερατσινίου. Μια τέτοια μονάδα περιλάμβανε το σχέδιο της Περιφερειάρχη κας. Δούρου, αλλά ως γνωστόν στο θέμα της επεξεργασίας των απορριμμάτων τίποτα δεν ολοκληρώθηκε επί της ουσίας στην θητεία της.

Στο ίδιο Σχιστό προβλέπει και το σχέδιο του τωρινού Περιφερειάρχη κ.Πατούλη να λειτουργήσει μία ΜΕΑ. Πάντως με το ρυθμό χελώνας που προχωρούν τα πράματα δύσκολο το βλέπω να προχωρήσει το γενικότερο σχέδιό του πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας που είχε ψηφιστεί ομόφωνα πριν 3 περίπου χρόνια ήταν ένα ΟΧΙ στην ΜΕΑ Σχιστού. Το ίδιο υποστηρίζει από τότε και ο φίλος Νίκος Χάνος, κι αυτό διότι μας θεωρούν και μας φέρονται δεκαετίες τώρα σαν μία περιοχή β' κατηγορίας. Η δική μου θέση ήταν πως το δίκαιο και το σωστό από κάθε πλευρά σ'αυτό το θέμα είναι να λειτουργήσει μια ΜΕΑ στην περιφέρεια Πειραιά. Το που ας το βρουν κι ας το συμφωνήσουν οι πέντε δήμοι. Και βεβαίως όπου αποφασίσουν να λειτουργήσει, εννοείται δίχως την καύση που προβλέπει το σχέδιο Πατούλη. 

Επειδή ο κ.Πατούλης τα έχει μπλέξει απ'ότι φαίνεται, όλα βρίσκονται στον αέρα. Και επειδή εδώ και πολλούς μήνες αποφεύγει συστηματικά να βάλλει το θέμα των σκουπιδιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο προσπαθώντας με διάφορα κολπάκια να πετάξει το μπαλάκι στο υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι είδηση ότι αποφάσισε να γίνει σήμερα ένα έκτακτο συμβούλιο με αυτό το θέμα. 

Το ρεπορτάζ γι'αυτό το συμβούλιο  ΕΔΩ   όπως αναρτήθηκε στο Δραπετσίνι και όπως εκτιμώ το ίδιο θα μας ενημερώσει και για όσα αποφασιστούν σ΄'αυτήν τη συνεδρίαση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 01:31
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση