Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 11:57

Νίκος Μπελαβίλας: Πειραιάς - Λαύριο: Η χαρά μου είναι μεγάλη μαζί με θλίψη

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lavrioΠΕΙΡΑΙΑΣ για όλους

Φίλες και Φίλοι,

Τη χαρά του για τη φιλοξενία των σύγχρονων επιτευγμάτων της τεχνολογίας στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου αλλά και τη θλίψη του για την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται αντίστοιχοι χώροι υψηλής βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στον Πειραιά εκφράζει ο καθηγητής ΕΜΠ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας σε ανάρτησή του στο  Facebook.

Nikos Belavilas

Η επιτομή της καινοτομίας εγκαθίσταται στα βιομηχανικά ερείπια του Λαυρίου. Ο «Δαίδαλος», ο νέος Ελληνικός Υπερυπολογιστής, θα φιλοξενηθεί στο Lavrion Technological Cultural Park, στο ιστορικό κτίριο του Ηλεκτρικού Σταθμού της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου (ΓΕΜΛ).

Η υψηλή βιομηχανική αρχιτεκτονική του 1904 συναντάται και συνυπάρχει με την πιο προχωρημένη καινοτόμο ηλεκτρονική τεχνολογία του 2022 στο δημόσιο ακαδημαϊκό περιβάλλον του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.

Ο Υπερυπολογιστής είναι project των Εθνικών Υποδομών Έρευνας και Τεχνολογίας (#GRNET), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικά κονδύλια.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιείται σήμερα 1.7.22 στο Λαύριο από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθηγητή Ανδρέα Μπουντούβη.

Η χαρά μου είναι μεγάλη μαζί με θλίψη. Χαρά για τα δύο μεγάλα έργα που προχωρούν στο πάρκο: το Μουσείο Μεταλλείας Μεταλλουργίας και ο «Δάιδαλος» ο νέος εθνικός Υπερυπολογιστής. Και θλίψη, γιατί η πόλη μου ο Πειραιάς, το «Ελληνικό Μάντσεστερ», δεν είχε την τύχη να διοικηθεί από ανθρώπους που κατανοούν την τεράστια υπεραξία και την κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική και τεχνολογική ανταπόδοση από την αναβίωση αυτών των υπέροχων βιομηχανικών ερειπίων.

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση