Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 19:30

Πως από σπόντα πήρα μια μυρωδιά απ' την καλή Ιταλο-γαλλίδα μεσόφωνο Lea Desandre

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lea desandre-by-Monika-Rittershaus-SalzburgΟ φίλος Νίκος Μ. ανάρτησε στη σελίδα του στο fb την άρια από το μοναδικό σωζόμενο ορατόριο του Αντόνιο Βιβάλντι "Ο θρίαμβος της Ιουδήθ", έργο που γράφτηκε με την ευκαιρία της νίκης των Ενετών επί των Τούρκων κατά την πολιορκία της Κέρκυρας το 1716. Την άκουσα και για τα γούστα μου τη βρήκα καλή. Μου πέρασε άνετα την ένταση μιας θριαμβευτικής χαράς. Μου άρεσε επίσης και η τραγουδίστρια που ενώ όμως τις κινήσεις και τις εκφράσεις της τις βρήκα ταιριαστές, δεν είδα ούτε μία στιγμή το βλέμμα της, κάτι που με ενόχλησε.

Απ'αυτό πήρε αφορμή ο φίλος μου και μου τη σύστησε. Lea Desandre (1993) το όνομα αυτής της Ιταλογαλλίδας μεσόφωνου. Πήγα λοιπόν στο youtube και την άκουσα να τραγουδάει κι άλλα κομμάτια κλασσικής μουσικής που από λίγο έως πολύ με έπιασαν με την πρώτη. Είδα και το εκφραστικό βλέμμα της, τα ωραία μάτια της και ανέβηκα λίγο προς τα πάνω αυτή τη συνηθισμένη Παρασκευή. Έπαιξαν κι ένα θετικό ρόλο και τα βίντεο που είχαν μια ζωντάνια εξ αιτίας μίας περίπου σύγχρονης αισθητικής. 

Και επειδή ποτέ δεν ξέρεις, σκέφτηκα πως ίσως πιάσει και κάποιους από όσους έχουν την περιέργεια να την ακούσουν γι'αυτό ανάρτησα πέντε από αυτά.   

VIVALDI // 'Juditha triumphans, RV 644: Air Armatae face et anguibus' by Jupiter  

Lea Desandre sings "E un foco quel d'amore" (Handel)

Lea Desandre & Cecilia Bartoli – De Bottis: Mitilene, regina delle amazzoni: "Io piango" - "Io peno"  

Léa Desandre et Les Arts Florissants jouent Haendel, "Scherza infida" extrait de l'opéra Ariodante  

Le live : Jupiter « Armatae face et Anguibus » - C à Vous - 31/10/2019  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 12:10
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση