Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 19:12

ΠΕΙΡΑΙΑΣ για όλους: " Ημέρα ντροπής για τον Δήμο Πειραιά: Κατεδαφίζεται το εργοστάσιο της ΧΡΩ.ΠΕΙ"

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pireasgiaolus4Κατ' εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη και με τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Μώραλη (15.06.2022) κατεδαφίζεται ολοσχερώς ένα από τα πιο σημαντικά εργοστάσια στην ιστορία του "Ελληνικού Μάντσεστερ", η ΧΡΩ.ΠΕΙ στην οδό Πειραιώς.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ακύρωσε την προστασία των διατηρητέων κτιρίων και το Υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκε με χθεσινή απόφαση (23.06.2022) να τα χαρακτηρίσει για να σωθούν. Είναι μία ημέρα ντροπής για τον Δήμο του Πειραιά.

Φίλες και Φίλοι, Συνταξιδιώτισσες και Συνταξιδιώτες,

Για την ενημέρωση, τη λήψη αποφάσεων, την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη δρομολόγηση δράσεων σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ΧΡΩ.ΠΕΙ συνεδριάζει το Διευρυμένο Συντονιστικό μαζί με μέλη της Γ’ και Δ’ Δημοτικής Κοινότητας και όσες/όσους επιθυμούν να εμπλακούν στην υπόθεση την Τετάρτη 29.06.2022 και ώρα 20:30 στο Στέκι του «Λιμανιού της Αγωνίας».

Στο μεταξύ, σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου στις 10-11 το πρωί μπορείτε να ακούσετε τον Νίκο Μπελαβίλα στο Κόκκινο 105,5 να συζητάει για το θέμα με τον δημοσιογράφο Θανάση Λαζαρίδη, ενώ το μεσημέρι στις 12:00 η ΧΡΩΠΕΙ μπαίνει στο δημοτικό ραδιόφωνο Κανάλι Ένα 90,4 και στην εκπομπή «Στον παλμό του Πειραιά» με τον Νίκο Μπελαβίλα καλεσμένο των δημοσιογράφων Γιάννη Κλάδη και Νίκου Παρασκευά.

  Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εκπομπές και διαδικτυακά στους συνδέσμους:

    -          Στο Κόκκινο 105.5  https://www.stokokkino.gr/liveAthina.php

 Κανάλι Ένα  90,4     https://kanaliena.gr/akoyste-live-k1/ 

και  Στον Πειραιά, οι εργολάβοι χορεύουν πάνω στο λιπόθυμο σώμα της πόλης│Ο Νίκος Μπελαβίλας για τις εξελίξεις στη ΧΡΩΠΕΙ  

Το άρθρο που ακολουθεί με τον τίτλο "Ένα βήμα πιο κοντά το Κέντρο Καινοτομίας στη ΧΡΩ.ΠΕΙ" αναφέρεται στο τι σχεδιάζετε να γίνει στον χώρο της. 

Ένα βήμα πιο κοντά έρχεται όσον αφορά την έναρξη της διαδικασίας για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού η κατασκευή του Κέντρου Καινοτομίας, στο χώρο του πάλαι ποτέ εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς, μετά και από την δημοσίευση της στρατηγικής μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην οποία και περιγράφεται αναλυτικά η πρόταση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας ως Φορέας Υλοποίησης, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανάδοχος για το έργο.
 
Πρόκειται για ένα έργο διεθνών προδιαγραφών, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές και στο τοπίο των νεοφυών επιχειρήσεων.
Πατώντας  drapetsini.blogspot.com  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Χάνου όπως αναρτήθηκε στο blog Δραπετσίνι. 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 09:25
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση