Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 15:50

Ένα σταγονίσιο σχόλιο για το Δ.Τ της συνάντησης του πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με τον δήμαρχο Χρ.Βρεττάκο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kinezosΣ.Δ. Κατά την γνώμη μας αποτελεί μία καλή είδηση για την πόλη μας αυτή η συνάντηση και αξίζουν συγχαρητήρια και στην Δημ.Αρχή και στον ημισύντροφο Κινέζο πρέσβη Xiao Junzheng. Αν μάλιστα οι συζητήσεις διεξαχθούν με σοβαρά επιχειρήματα, με καθαρές θέσεις και με μια

διάθεση μέσω συμβιβασμών, δηλαδή αμοιβαίων υποχωρήσεων, να

συμφωνηθούν βιώσιμες λύσεις προς όφελος και των δυο πλευρών, 

τότε θα μιλάμε για γκραν σουξέ. 

Με την Cosco τώρα, κατά την γνώμη μου, ακόμα κι αν είναι όλα όσα την αφορούν ως προς εμάς ανήκουν στο είδος του μαύρου - άσπρου, σημασία για όσους ζουν κι εργάζονται στον τόπο αυτό, έχει η σύνθεση που μόνο μέσω μιας καλοπροαίρετης συνεννόησης μπορεί να προκύψει. Το πιστεύουμε αυτό έχοντας στις αποσκευές μας τη γνώση ότι όλες οι μεγάλες δυνάμεις, δηλαδή κράτη και οργανισμοί, επιχειρήσεις και εταιρείες, κόμματα, ομάδες και θρησκείες, ακόμα και παρέες ή άτομα ξεχωριστά, πάντα επιδιώκουν όλες και όλοι το μέγιστο δυνατό κέρδος σε κάθε επίπεδο.

Έτσι και η Cosco, που είναι μία μεγάλη οικονομική δύναμη, προερχόμενη μάλιστα από ένα απολυταρχικό καθεστώς όπου εύκολα περνάει το δίκαιο του κυβερνητικά δυνατού, κάνει ότι μπορεί βασικά για να αυξήσει τα κέρδη της και γι'αυτό, όπως συχνά έχει διαπιστωθεί, μη εφαρμόζοντας ή παραβιάζοντας τους σχετικούς νόμους και τις διατάξεις όπως και τους όρους της συμφωνίας εξαγοράς του ΟΛΠ Α.Ε.

Εκεί είναι άκρως απαραίτητη για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος η παρέμβαση της κυβέρνησης και των κομμάτων, των δήμων, των παρατάξεων και των συλλόγων όπως και της δικαιοσύνης για να την αναγκάζουν να τηρεί την ελληνική κι ευρωπαϊκή νομοθεσία. Νομοθεσία που έχει να κάνει και με την προστασία του περιβάλλοντος, είτε αναφερόμαστε στην ηχορύπανση και την φωτορύπανση, είτε στην ρύπανση της θάλασσας και της ατμόσφαιρας. Με αυτά τα δύο στοιχεία σχετίζονται και τα πετρέλαια που χρησιμοποιούν τα τεράστια εμπορικά πλοία, αν δηλαδή χρησιμοποιούν από αυτά που περιέχουν θείο που δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0,50% m/m. όπως προβλέπει διεθνής απόφαση, όπως και αν όσο είναι αραγμένα χρησιμοποιούν για την λειτουργία τους ρεύμα μέσω της φόρτωσης των

μπαταριών τους  για να μην μολύνουν την ατμόσφαιρα καίγοντας πετρέλαιο, κάτι που το προβλέπει το ρυθμιστικό

πακέτο της Ε.Ε "Fit for 55". Να δύο αιτήματα που την ευθύνη της εφαρμογής τους την έχει και η Cosco και το κράτος και ο δήμος όμως για λόγους προστασίας της ποιότητας της ζωής θα πρέπει να πιέζει για να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.

 Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η μεταφορά των κοντέινερ προς κάθε κατεύθυνση να γίνεται με νταλίκες ή με τον εμπορικό σιδηρόδρομο που συνδέει τις προβλήτες του λιμανιού με τον Ασπρόπυργο κι από εκεί στον τελικό προορισμό τους; Προφανώς και ο σιδηρόδρομος ρυπαίνει την ατμόσφαιρα ελάχιστα και αυτός είναι ο σημαντικότατος λόγος για να αποτελέσει αίτημα της δημοτικής αρχής η μέγιστη δυνατή μεταφορά κοντέινερ με τον σιδηρόδρομο.

Θέμα σημαντικό επίσης είναι και η σχέση της Cosco με τους ναυπηγοεπισκευαστές που δραστηριοποιούνται στο Κερατσίνι και στο Πέραμα και θα είναι ολέθρια εξέλιξη αν η Cosco τους οδηγήσει στο να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. 

Αυτό που θέλω να τονίσω με αυτό το σχόλιο είναι ότι είναι δυνατό να υπάρξουν βάσει της νομοθείσας λύσεις συμβατές με τα νέα έργα της Cossco έτσι ώστε να μην υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών. Αλλά αυτή είναι η μία πλευρά του προβλήματος.  

Η άλλη πλευρά. Από την άλλη μεριά οι μονόχορδοι κατά της Cosco εθελοτυφλούνε όταν δεν συμπεριλαμβάνουν στους υπολογισμούς τους το δεδομένο της μεγάλης αύξησης θέσεων εργασίας που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια από τις δραστηριότητες της Cosco και στους εμφανώς καλύτερους όρους συνεργασίας που υπάρχουν με ναυτιλιακούς πράκτορες και τελωνιακούς που δουλεύουν με τον ΟΛΠ.

Δεν γνωρίζω αν στις αναζητήσεις τους οι της Δημοτικής Αρχής συμπεριλαμβάνουν και την ανεργία σε μια χώρα όπως τη δική μας, που μετά από 10 χρόνια λιτότητας και με τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας που είχαμε προστέθηκαν και τα δύο χρόνια πανδημίας, όπου είχε αρνητικές επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας σε όλα σχεδόν τα κράτη του κόσμου. Και καπάκι τους τελευταίους μήνες τρίτωσε το κακό, με τα εισοδήματα για μια ακόμα φορά των λαϊκών νοικοκυριών να εξανεμίζονται στο πιτς φιτίλι εξ αιτίας της ανόδου των τιμών που προκάλεσε κυρίως η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, αλλά ειδικά στην Ελλάδα το φαινόμενο των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια οφείλεται και στις κυβερνητικές επιλογές των τελευταίων χρόνων.

Βοηθάει λοιπόν να θυμούνται όλοι όσοι έχουν εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας όπως και τα μέσα με τις άκρες τους για να βολεύονται αυτοί και οι δικοί τους άνθρωποι, ότι το 2021 βρισκόμασταν στην 2η θέση ως προς την ανεργία στην Ε.Ε, διπλάσια από τον Μέσο Όρο της, και στην 1η που αφορά στην ανεργία των νέων. Σ'αυτό το θέμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί κι άλλο και να συμπεριλάβει στις αναζητήσεις της αυτόν τον σημαντικότατο παράγοντα εξ ίσου σοβαρά όπως και το περιβάλλον. Είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθούν λύσεις που και το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής θα προστατεύονται από τις δραστηριότητες της Cosco και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, κάτι που η Cosco το έχει πετύχει με επιτυχία έως τώρα και από ότι λένε οι ειδικοί θα τις αυξήσει και άλλο.

Βοηθάει επίσης να θυμόμαστε ότι πριν ένα μήνα "Υπογράφηκε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ των εταιρειών και των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ με πάνω από 20% αυξήσεις αποδοχών ". Μιλάμε για μία σημαντική νίκη που κέρδισαν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι και που αλλάζει προς το καλύτερο το όλον κλίμα. 

Θέλω να πιστεύω ότι μια χαραμάδα άνοιξε ο δήμαρχος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εκ μέρους της Cosco όταν από το απόλυτο, δηλαδή αδιέξοδο, χρόνιο αίτημα "ΟΧΙ στα σχέδια της Cosco", στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί αναφέρει πως ....η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να συζητήσει σχέδια και παρεμβάσεις της Cosco που θα παίρνουν υπόψιν τους όχι μόνο το κέρδος της εταιρίας αλλά και την ανάπτυξη της πόλης σε όφελος των κατοίκων της.

Να σημειώσουμε επίσης ότι μία κίνηση που συνεισφέρει στην χειραφέτηση των δημοτών θεωρούμε ότι είναι η ενημέρωση εκ μέρους της Δημ.Αρχής για το ποιες είναι οι συγκεκριμένες θέσεις της στα θέματα που θα θέσει στο τραπέζι για διάλογο με τον πρεσβευτή. Όπως επίσης και το να προηγηθεί μία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ των συμβούλων πάνω σ'αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, που οι επιπτώσεις του στην πορεία της πόλης θα την επηρεάζουν έτσι ή αλλιώς τα επόμενα 45 χρόνια. Τέτοιες επιλογές από την μεριά της Δημ.Αρχής σίγουρα θα ανεβάσουν τον πήχη που αφορά τη δημοκρατικότητα του πολιτικού διαλόγου και ελπίζουμε να τον προσμετρούν όσοι παίρνουν τις σχετικές αποφάσεις.  

 Δελτίο Τύπου της Δημ.Αρχής. Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση του πρεσβευτή της Λ.Δ. της Κίνας Xiao Junzheng με το Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο.

 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, διαπιστώθηκε η κοινή διάθεση των δύο πλευρών να εργαστούν για την ανάπτυξη των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς Ελλάδας και Κίνας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την απόφαση της πόλης να μην αποδεχθεί από τη μεριά της Cosco έργα και παρεμβάσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών.

Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να συζητήσει σχέδια και παρεμβάσεις της Cosco που θα παίρνουν υπόψιν τους όχι μόνο το κέρδος της εταιρίας αλλά και την ανάπτυξη της πόλης σε όφελος των κατοίκων της.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συναντήσεις με στόχο να κατανοηθούν οι θέσεις των δύο πλευρών.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 04:50
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση