Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 18:17

Γιατί με την καμπάνια συλλογής υπογραφών η Δημ.Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας επέλεξε να υποστηρίξει πιο πολύ τον εαυτό της παρά την πόλη;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ypografiΌσοι δεν έχουν υπογράψει ποτέ τους για ένα αίτημα που το ζητάει κάποια θεσμική ή κινηματική συλλογικότητα, να τους ενημερώσουμε πως εκτός από το αίτημα δηλώνεται ο παραλήπτης από τον οποίο ζητάει η συλλογικότητα να ικανοποιήσει το αίτημά της και τα επιχειρήματα που το υποστηρίζουν. Υποθέτω ότι όλοι ανεξαιρέτως θα συμφωνούν πως όσοι περισσότεροι πολίτες υπογράφουν μια καμπάνια τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να ικανοποιηθεί το αίτημα. 

Πρόσφατα η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας δημοσιοποίησε ένα κείμενο που απευθύνεται στους δημότες με τον τίτλο "ΥΠΟΓΡΑΦΩ - ΣΤΗΡΙΖΩ την ΠΟΛΗ ΜΟΥ" ( στο τέλος όλο το κείμενο). Στόχος αυτής της καμπάνιας συλλογής υπογραφών είναι όπως αναφέρεται, να εκφραστεί με μαζικό τρόπο η αντίθεσή μας στα σχέδια που θέλουν το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα να είναι η πίσω αυλή της Αττικής και οι κάτοικοι της να αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. Παραλήπτης σ'αυτό το κείμενο δεν αναφέρεται αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί παρά να είναι η κυβέρνηση και τα κόμματα. Όσο για τα επιχειρήματα θεωρήθηκαν περιττά μπροστά στη δύναμη των συνθημάτων. 

 Από μια μέση απόσταση που παρακολουθώ αρκετά από αυτά που διαδραματίζονται στο δήμο, η αίσθησή μου είναι πως και στα έξι αιτήματα που αναφέρει αυτό το κείμενο όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να μην υποστηρίξω ότι συμφωνούν απόλυτα, ισχυρίζομαι ότι περισσότερο συμφωνούν παρά διαφωνούν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως με λίγη συζήτηση καλοπροαίρετων συνομιλητών, από αυτούς δηλαδή που βάζουν το συμφέρον της πόλης πάνω από το παραταξιακό τους συμφέρον, το κείμενο αυτό θα μπορούσαν να το υπογράψουν και να το διακινούν και οι οχτώ παρατάξεις του Δ.Σ και γιατί όχι και όσοι σύλλογοι και κινήσεις της πόλης συμφωνούν. Το βέβαιο είναι ότι κάθε αμερόληπτος δημότης αντιλαμβάνεται πως αυτή η κοινή συμφωνία θα είχε ως αποτέλεσμα να ήταν πολύ περισσότερες οι υπογραφές που θα μαζευόντουσαν. Άρα η ενδεχόμενη πίεση που θα μπορούσε να ασκηθεί προς την κυβέρνηση, τα κόμματα και την περιφέρεια δεν θα ήταν ισχυρότερη; Εκτός φυσικά από τις περισσότερες υπογραφές με το να συμμετέχουν όλοι ή σχεδόν όλοι, όπως και να το κάνουμε, ένα μήνυμα ενότητας περνάει στον κόσμο κι αυτό πάντα είναι κάτι καλό, πάντα βοηθάει στο να κερδηθεί ένας αγώνας και πόσο μάλλον ο συγκεκριμένος που αφορά στα πλέον σοβαρά και δύσκολα προβλήματα της πόλης. 

Το θέμα είναι γιατί η Δημ.Αρχή προτίμησε, όπως πληροφορήθηκα, να μην θέσει προς συζήτηση το θέμα αυτό σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά να αναλάβει μόνη της τη συλλογή των υπογραφών; Αυτό που μπορώ να σκεφτώ στην τωρινή συγκυρία είναι πως στην ουσία πρόκειται για μία καθαρά προεκλογικού τύπου κίνηση βάζοντας έτσι εκ των πραγμάτων με αυτήν την επιλογή της το δικό της συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πόλης.

Κάτι τέτοιες επιλογές μου δημιουργούν την αίσθηση ότι η Δημ.Αρχή περπατάει στο δρόμο που τον χαρακτηρίζει η χρήση κάθε μέσου για να κερδίσει όσο γίνεται πιο μεγάλο ποσοστό στις επερχόμενες εκλογές. Αυτός στην ουσία είναι ένας θεμιτός σκοπός. Το αθέμιτο κατ'εμέ είναι ότι τον χρησιμοποιεί για να αγιάζει όλα τα μέσα που δείχνει να είναι αποφασισμένη να τα μεταχειριστεί. Γι'αυτό καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά...και να προσέχουμε βεβαίως που βάζουμε την υπογραφή μας. Να σημειώσω επίσης ότι την επιλογή του σκοπού που αγιάζει τα μέσα την θεωρώ ως ένα από εκείνα τα στοιχεία που ρίχνουν το επίπεδο του πολιτικού παιχνιδιού. Και όσο το επίπεδο αυτό γενικά πέφτει τόσο διευκολύνεται η ανάδυση των απολυταρχικών καθεστώτων του αιώνα μας που αστράφτουν βροντούν και ποδοπατούν σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι πριν μερικά χρόνια ο "Πολιτιστικός Σύλλογος Δραπετσώνας Τερψιχώρος" είχε μαζέψει γύρω στις 6.500 υπογραφές με κύριο αίτημα την απομάκρυνση της Oil One από τη Δραπετσώνα εξ αιτίας της τοξικής μελισσανιδίλας με την οποία ρυπαίνει την ατμόσφαιρα της πόλης προκαλώντας βλάβες στην υγεία των κατοίκων. Κανείς δυστυχώς από τους εξουσιαστικούς κύκλους που παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις δεν συγκινήθηκε από αυτές τις υπογραφές. Κάπως έτσι τίθεται το ερώτημα, με πόσες υπογραφές άραγε θα είναι ικανοποιημένη η Δημ.Αρχή εκτιμώντας ότι θα αποτελέσουν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό αυτού στα χέρια της και προσδοκώντας έτσι να επηρεάσει την κατάσταση; Ας πούμε με 25χιλ. υπογραφές όσοι περίπου, αν δεν κάνω λάθος, ήταν οι ψήφοι που πήρε στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών του '19; Αν είναι αυτός ο αριθμός, θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, μα γιατί τότε να μην αρκεστεί στους ψήφους της ως μέσον πίεσης; 

Όσο για τα έξι αιτήματα, κάποια σηκώνουν πολλή συζήτηση. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν ανήκουν όλα στην κατηγορία του άσπρου - μαύρου. Όταν μάλιστα στις δυτικές κοινωνίες έχει αποδειχθεί ότι τα ενδιάμεσα χρώματα πολλές φορές είναι δυνατόν να ανοίγουν πιο εύκολα κι άλλους πιο ευέλικτους δρόμους/λύσεις που επιτρέπουν στο να προκύπτουν ουσιαστικές νίκες προς όφελος της πολιτών.

Και μια τελευταία παρατήρηση. Το ομόφωνο τριετές αίτημα του Δ.Σ του ΟΧΙ στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό, γιατί δεν υπάρχει στα έξι αιτήματα; Μήπως εκ παραδρομής παρέπεσε, λέμε τώρα κάπου Περιφερειακά; 

Ακολουθεί το κείμενο που διακινεί η Δημοτική Αρχή

ΥΠΟΓΡΑΦΩ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

Συνεχίζεται η ενημέρωση των συμπολιτών μας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη σχετικά με τις βιομηχανικές δραστηριότητες μέσα στον οικιστικό ιστό, τη διαχείριση απορριμμάτων αλλά και τα σχέδια επέκτασης του λιμανιού σε βάρος μας.

Η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει μια καμπάνια συλλογής υπογραφών που θα ενταθεί του καλοκαιρινούς μήνες.

Στόχος μας είναι με μαζικό τρόπο να εκφραστεί η αντίθεση μας στα σχέδια που θέλουν το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα να είναι η πίσω αυλή της Αττικής και οι κάτοικοι της να αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Άμεση μετεγκατάσταση της Oil One και της Lafarge!

·         Ξήλωμα των δεξαμενών πετρελαίου των ΕΛΠΕ!

·         Κανένας νέος ΣΜΑ στο Σχιστό

·         Καμία καύση απορριμμάτων

·         Διαχείριση απορριμμάτων χωρίς καμία ΣΔΙ

          Όχι στα σχέδια της Cosco σε βάρος της πόλης μας  

Πηγή΅keratsini-drapetsona.gr  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 18:46
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση