Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 11:07

Καλά κρασιά για τα έργα του μετρό στον Πειραιά που θα τελειώσουν το '23, αλλά το θέμα είναι άλλο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
metro4Νίκος Μπελαβίλας. Πριν ενάμιση μήνα η διοίκηση της «Αττικό Μετρό» διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Πειραιά ότι η γραμμή του Πειραιά και οι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» θα παραδοθούν τον Ιούνιο. Τελικά ούτε στο τέλος του χρόνου δεν θα έχει συμβεί αυτό.
Ήμασταν μαζί με τον Γιάννη Μώραλη, όταν έγινε αυτή η δήλωση, σε μία άτυπη επίσκεψη στα εργοτάξια. Εξήγησα στους συναδέλφους του Μετρό και στον Δήμαρχο πως με το βλέμμα ενός μέτριας εμπειρίας μηχανικού, φαίνεται ότι τα εργοτάξια δεν θα έχουν τελειώσει πριν το φθινόπωρο. Θα ακολουθήσουν τα τεστ που χρειάζονται δύο-τρεις μήνες, επομένως Καλά Χριστούγεννα! Όμως οι διαρροές του υπουργείου προς τα ΜΜΕ ως τα τέλη Μαΐου επέμεναν "τελειώνουμε!".
Σήμερα η Η Εφημερίδα των Συντακτών δίνει στοιχεία για καθυστερήσεις που μετατοπίζουν την έναρξη λειτουργίας των τριών σταθμών στον Φεβρουάριο του 2023.
Η καθυστέρηση ενός μεγάλου έργου δεν είναι ασυνήθιστη. Τα απρόβλεπτα, οι αστοχίες, η κρίση είναι τα αίτια που εκτρέπουν τα χρονοδιαγράμματα.
Αλλού είναι το πρόβλημα: Όταν ταλαιπωρείς μια πόλη επί δέκα και χρόνια, τουλάχιστον ας λες την αλήθεια. Η διοίκηση της «Αττικό Μετρό» και ο αρμόδιος υπουργός δίνουν λάθος στοιχεία συστηματικά εδώ κα μήνες.
Επιπλέον, θα μπορούσαν από ένα χρόνο να έχουν παραδώσει όλα τα επίγεια έργα, την πλατεία Κοραή, την κυκλοφορία στο λιμάνι, τους αποκλεισμένους δρόμους στα Μανιάτικα και να συνέχιζαν για όσο χρόνο χρειάζονται τα υπόγεια έργα. Απάντησαν ότι «δεν γίνεται». Όποιος δεν είναι άσχετος από τεχνικά έργα ξέρει ότι γίνεται. Διότι τα παρτέρια της Αγίου Κωνσταντίνου ή τα πεζοδρόμια της πλατείας Λουδοβίκου ουδεμία σχέση έχουν με τα τούνελ, τους σταθμούς και τις δοκιμές των γραμμών και των συρμών. Ούτε το πάρκινγκ των στελεχών της Αττικό Μετρό - αυτό τον ρόλο και μόνο παίζει πλέον όλο το εργοτάξιο της πλατείας Κοραή - είναι επιτρεπτό να βρίσκεται εκεί διαλύοντας το κέντρο της πόλης, καταστρέφοντας τα εμπορικά καταστήματα.
Το τελευταίο χτύπημα είναι τα κυκλοφοριακά έργα που σκοπεύουν να ξεκινήσουν ντάλα καλοκαίρι στις λεωφόρους του λιμανιού. Ας ετοιμαστούμε για ένα κολασμένο καλοκαίρι με μετατοπίσεις κυκλοφορίας και ασφαλτοστρώσεις μέσα στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης και με τις κεντρικές πλατείες ηφαίστεια λόγω των έργων.
Γιατί όπως πάνε τα πράγματα τη γραμμή του Πειραιά θα την εγκαινιάσει η επόμενη κυβέρνηση. #pireas4all
Άρης Χατζηγεωργίου: Το μετρό Πειραιά σκαλώνει στις... ραδιοεπικοινωνίες Επεσαν στις... ράγες οι κυβερνητικές υποσχέσεις για παράδοση των τριών σταθμών σε Μανιάτικα, Πειραιά και Δημοτικό Θέατρο φέτος το καλοκαίρι ● Οι εμπλεκόμενες εταιρείες επικαλούνται ελλιπή ραδιοκάλυψη στις δοκιμές λειτουργίας, οπότε το έργο πάει για τον Φεβρουάριο του 2023 ● Το Δημόσιο έχει ήδη πληρώσει 53 εκατ. ευρώ στους εργολάβους για τις συνεχείς παρατάσεις
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 11:19
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση