Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 07:36

Ευχόμαστε οι "χορηγοί" του Γιώργου Τράγκα να βρεθούν και να δικαστούν

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

tragas-karraΑπό όλα όσα γράφονται και λέγονται σχετικά με την μεγάλη περιουσία* που απέκτησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και που έγινε γνωστή στο δημόσιο μετά τον θάνατό του, συμφωνώ με όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι από εδώ και πέρα το θέμα είναι να δουλέψει απερίσπαστη η Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.  Η έρευνα που θα κάνει αυτή η Αρχή λογικό είναι να συμφωνούν όλοι οι καλοπροαίρετοι πολίτες ότι για να είναι αποτελεσματική χρειάζεται θάρρος και το μήνυμα που θα πρέπει να κυριαρχήσει είναι ότι όποιο όνομα και να προκύψει από την εισαγγελική έρευνα κανείς, μα κανείς, πολιτικός δεν χρειάζεται να ενημερωθεί από τα πριν.

Το "ακολούθησε το χρήμα" είναι εξ ορισμού ένα επικίνδυνο παιχνίδι και ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει. Αν θέλουμε όμως να έχει αποτέλεσμα υπέρ της κοινωνίας αυτό το παιχνίδι που παίζεται από δύο, πρέπει ο ένας να'ναι ένας άξιος από κάθε άποψη δικαστικός λειτουργός και ο άλλος μια κυβέρνηση που θα τον αφήσει να κάνει απερίσπαστος τη δουλειά του αλλά και θα τον προστατεύσει  άμα και όποτε χρειαστεί. Το θέμα και σ'αυτήν την περίπτωση είναι η σύντομη εξιχνίαση της διαδρομής του απ'ότι φαίνεται βρώμικου τραγκικού χρήματος.

Αν είμασταν μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ξέρετε από εκείνες τις βόρειες, το σχεδόν σίγουρα θα ήταν να γινόντουσαν όλα σύμφωνα με τους νόμους και να καθόντουσαν στο ειδώλιο όλοι οι ένοχοι, είτε αυτοί ήταν πολιτικοί είτε κρατικοί λειτουργοί είτε επιχειρηματίες. Για εδώ σ'εμάς, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα αποδωθεί στο ακέραιο και προς κάθε κατεύθυνση η δικαιοσύνη όπως π.χ συνέβη παλιά με τον Σαρτζετάκη. Μακάρι να γίνει και να σταλεί ένα μήνυμα προς όλους εκείνους τους δημοσιογράφους που θέλουν να βαδίσουν στα χνάρια του Τράγκα και προς όλους εκείνους τους παράγοντες που πλήρωναν για να μην αποκαλυφθούν οι όποιες πομπές τους. Όχι ότι θα σταματήσει ποτέ αυτό το βρώμικο παιχνίδι, αλλά ίσως μαζευτούν για λίγο όλοι οι επίδοξοι επίγονοι του Τράγκα και περιοριστεί το έγκλημα για όσο η κοινωνία θα'ναι σε επιφυλακή και θα το κατακρίνει.

Να μην παραλείψουμε επίσης να συμπεριλάβουμε στους "χορηγούς" του όλους εκείνους τους καλοπροαίρετους ακροατές του που κρεμόντουσαν από τα χείλη του Τράγκα θεωρώντας ότι αυτή η καταγγελτική δημοσιογραφία είναι υψηλού επιπέδου. Όπως και τους πολιτικούς που χρηματοδοτούσαν τα έντυπά του δυσανάλογια με τις μικρές πωλήσεις τους. Αυτοί όμως ούτε μυαλό θα βάλλουν ούτε θα πάψουν να υπάρχουν σε οποιαδήποτε κατάσταση. Ανοικτό θέμα είναι το πως δε θα δίνουν το τόνο στην κοινωνία και δεν θα διαμορφώνουν το στίγμα της. Να κάτι που επαφίεται στα χέρια μας.

Η τελευταία είδηση είναι πως δεσμεύτηκε και η περουσία της συζύγου του Μαρίας Καρά, καθώς σύμφωνα με την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου χρήματος είχε ενεργή συμμετοχή στην απόκτηση χρημάτων.

 Eνα ακίνητο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ, διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και στο Olympic Tower στο Μανχάταν όπως και τραπεζικές καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού και ράβδοι χρυσού, όλα συνολικού ύψους μέχρι στιγμής 100 εκ. ευρώ. 

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 17:45
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση