Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 18:18

Κόλπα Μαξιμανθρώπων βασικά για να βγάλουν εύκολο χρήμα, που εγώ γιατί τα πιστεύω;* της Δέσποινα Σπανούδη στο fb

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ypoklopes1Τον Ιούλιο του '19, ο φρέσκος πρωθυπουργός, διορίζει τον ανεψούλη του, γενικό γραμματέα στο Μαξίμου.
Είχε καλό βιογραφικό και εξάλλου κάπου πρέπει να δουλέψουν και οι γιοί, οι κόρες, οι κουμπάροι και τα ανίψια. Τα ξέρετε, να μη τα ξαναλέμε και μας περνάνε για τίποτα λαϊκιστές.
Ο ανεψούλης πάλι, για να τσοντάρει στο μισθουλάκο του Γ.Γ., λίγους μήνες μετά, εκεί κατά τον Δεκέμβρη, φτιάχνει μια ατομική εταιρειούλα για να παράγει ρεύμα από ΑΠΕ.
 Είχε εμπειρία το παιδί γιατί αν και δικηγόρος, συμμετείχε στις τίμιες δραστηριότητες του Φλώρου στην Energa, μια εταιρεία παροχής ρεύματος. Για όσους ξεχνάνε εύκολα, ο Energaς είχε φάει τα λεφτά των πελατών του σε πάρτυ στη Μύκονο και μαντέψτε ποιος πλήρωσε τη χασούρα με απόφαση του Χατζηδάκη;;;;  
μπράβο
 το βρήκατε...

 το βρήκατε.

 Ας επιστρέψουμε όμως στον ανεψούλη, το Γ.Γ. του Μαξίμου που με βάση το νόμο για το επιτελικόν κράτος θα έπρεπε να έχει αναστείλει οποιαδήποτε επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα. Το καλό αυτό παιδί και μοναδικός μέτοχος της εταιρείας του, βάζει την εταιρεία του να αγοράσει αμέσως μετά μια άλλη παρόμοια εταιρεία που την βρήκε κοψοχρονιά έναντι 1000 ευρώ.

Τον επόμενο χρόνο την πουλάει 166.513 ευρώ
Έτσι ο ανεψούλης και δαιμόνιος επιχειρηματίας έβγαλε 165.523 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.
Το καλύτερο όμως είναι ότι αυτός που την αγοράζει συνδέεται με εταιρεία που προμηθεύει την ΕΥΠ με λογισμικό παρακολουθήσεων και υποκλοπών. Αρμόδιος για την ΕΥΠ είναι, για θυμηθείτε ποιός; ο πρωθυπουργός μας με δική του απόφαση.
Άμα κανείς σκεφτεί ότι μέχρι εδώ πρόκειται για ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, δεν ξέρει τι του γίνεται. Πρώτον γιατί τα κανάλια δεν είδαν τίποτε το μεμπτό και δεύτερον γιατί παρακάτω γίνεται ακόμη πιο καλό.
Ο αγοραστής της εταιρείας του ανιψιού και Γ.Γ. του Μητσοτάκη, αγοράζει και άλλη εταιρεία αυτή τη φορά από μια οικογένεια που έχει μια εταιρεία που εμπορεύεται ένα λογισμικό υποκλοπών με το οποίο χάκαραν το κινητό του δημοσιογράφου Κουκάκη το 2021.
Είχε προηγηθεί από την ΕΥΠ η επί μήνες παρακολούθηση του κινητού το 2020. Όταν ο Κουκάκης ρώτησε την ΑΔΑΕ αν παρακολουθείται, ο Μητσοτάκης άλλαξε το νόμο και απαγόρευσε στην ΑΔΑΕ να του απαντήσει.
Όταν ο Κουκάκης απευθύνθηκε εκτός Ελλάδας και αντέδρασαν η Κομισιόν και επτά διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις τότε το κινητό του το χάκαραν με το λογισμικό που πουλάει η εταιρεία, που οι ιδιοκτήτες της συναλλάσσονται με τον άλλο που συναλλάσσεται με αυτούς που πουλάνε το επίσημο λογισμικό της ΕΥΠ, που την ελέγχει ο Μητσοτάκης που έχει ως Γ.Γ. ένα ανηψάκι του - με βαρύ βιογραφικό μη τα ξαναλέμε- που έβγαλε 165.513 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο αν και ήταν σε αναστολή της επιχειρηματικής και επαγγελματικής δραστηριότητας.
Όλα τα παραπάνω είναι από την έρευνα των reporters united και αν τα δείτε πουθενά εκτός από Efsyn και τα συναφή, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη.
Να ευχαριστήσουμε πάντως και τον Πρωθυπουργό μας για την ολιστική θεώρηση που έχει για το αξίωμά του και ακόμη περισσότερο γιατί μας προμηθεύει καθημερινά με τόσο υλικό για σπουδαία μυθιστορήματα και ανεβάζει την ήδη καταπληκτική ποιότητα της ζωής μας.
Thanks Kyriakos.
* Σ.Δ. Ο τίτλος του άρθρου είναι δικός μου. Και η απάντηση στο γιατί, είναι πως τα πιστεύω διότι από πάμπολλες σκανδαλώδεις ιστορίες που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου έχω από καιρό τώρα πειστεί ότι άνθρωποι που κινούνται στα ανώτερα κλιμάκια της όποιας εξουσίας δουλεύουν υπερωρίες για το συμφέρον τους και τα μέσα που χρησιμοποιούν για να βουτήξουν την κουτάλα στο βάζο με το μέλι συχνά είναι της γκρίζας ζώνης. Μιλάμε πάντως για κόλπα που ούτε περνούν από το μυαλό των κοινών ανθρώπων, δίχως αυτό να σημαίνει ότι αρκετοί από αυτούς δε βρίσκουν τα δικά τους κολπάκια για τον ίδιο σκοπό. Έχω πάντως επιλέξει για τις όποιες κρίσεις μου ότι στις περισσότερες κοινωνίες του κόσμου ο κανόνας είναι πως από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 18:56
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση