Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 19:21

Γ. Ραγκούσης: Καταστρέφεται η δημόσια περιουσία κι εντείνεται το αίσθημα ανασφάλειας του πολίτη στη Β΄ Πειραιά

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

bandalsΜε κατάθεση αναφοράς  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, απευθύνεται προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας απαντήσεις για τη δραματική κατάσταση που έχουν φτάσει οι υποστελεχωμένες Υπηρεσίες της Αστυνομίας και των Τμημάτων Ασφάλειας της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά, με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα να διογκώνεται το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, να καταστρέφεται επανειλημμένα η δημόσια περιουσία και την ίδια ώρα όχι μόνο να υπολειτουργεί η αστυνόμευση, αλλά και κάποια Τμήματα Ασφάλειας στους γύρω Δήμους της Β΄ Πειραιά να είναι κλειστά τις νυχτερινές ώρες!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Δήμος Περάματος το φαινόμενο των καταστροφών έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις σε παιδικές χαρές, πλατείες, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των λίγων αστυνομικών και των υπαλλήλων του Δήμου οι βανδαλισμοί συνεχίζονται. Από την πλευρά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, τονίζει ότι όλες οι Υπηρεσίες λειτουργούν με το 50% ή και λιγότερο του προσωπικού τους, μη δυνάμενες να ανταποκριθούν στα μεγάλα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών σε μία περιοχή με έντονα προβλήματα παραβατικότητας, ενώ άστοχες και παρωχημένες διοικητικές επιλογές επιτείνουν την κατάσταση, επιβεβαιώνοντας όσα αναφέρει ο Δήμος Περάματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

       Για τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  

ΘΕΜΑ: «Έκκληση του Δήμου Περάματος για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και της ασφάλειας των κατοίκων του. Δραματική υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφάλειας της Δ/νσης Πειραιά».

 Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης  Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του το από 2-6-2022 Δελτίο Τύπου του Δήμου Περάματος και την από 1-6-2022 ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, τα καταθέτει ως αναφορά προς τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας απαντήσεις στα αγωνιώδη αιτήματα των εν λόγω φορέων για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και των πολιτών, καθώς και για την υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφάλειας της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά που περιλαμβάνει όλους τους Δήμους Α΄ και Β΄ Πειραιά.  

Στις ανακοινώσεις τους οι παραπάνω φορείς, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν:  

·         Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος έχουμε θέσει επανειλημμένα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το μείζον ζήτημα της φύλαξης της δημοτικής περιουσίας, αφού το φαινόμενο των καταστροφών έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και παρατηρείται παντού, στις παιδικές χαρές, στις πλατείες, στα σχολεία, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και αλλού.  

·         Το τοπικό αστυνομικό τμήμα (Περάματος) καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να επιλύσει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, αλλά λόγω της υποστελέχωσής του είναι αναγκαίο να ενισχυθεί.  

·         Δεν θα μείνουμε θεατές της αδυναμίας ή της ανικανότητας κάποιων να λάβουν τα αναγκαία μέτρα αποτροπής τέτοιων καταστάσεων που βλάπτουν πρωτίστως τους δημότες.  

·         Το προσωπικό που υπηρετεί στις Υπηρεσίες της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιώς υπολείπεται σε ποσοστό κατά 40%-50% περίπου από το ελάχιστο προβλεπόμενο, με βάση τις οργανικές θέσεις των Υπηρεσιών, ήτοι 920 αστυνομικοί περίπου ως οργανική δύναμη και παρούσα 594 περίπου αστυνομικοί.  

·         Η ίδια ή και δυσμενέστερη κατάσταση επικρατεί και στις Υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, με τα Τμήματα Ασφάλειας να παρουσιάζουν υπηρεσιακή δυσλειτουργία κατά τις νυχτερινές ώρες ή βάρδιες, όπου παραμένουν κλειστά.  

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.  

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου Περάματος κι επισυνάπτεται η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά .  

Αθήνα 3 Ιουνίου 2022  

Ο καταθέτων Βουλευτής  

 Ραγκούσης Γιάννης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 19:32

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση