Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 17:58

Μια λύση για την συντήρηση των σχολείων είναι η δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου στο δήμο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
sxolioΚάθε χρόνο και μόλις ολοκληρωθούν τα μαθήματα στα σχολεία οι σύλλογοι διδασκόντων, οι σύλλογοι γονέων τα σχολικά συμβούλια κάνοντας τον απολογισμό της σχολικής χρονιάς, μεταξύ άλλων, κοινοποιούν στη δημοτική αρχή την έκθεση τους με τις αναγκαίες επισκευές στα σχολεία.

Τότε αρχίζει, δεν θα έπρεπε, ο γνωστός πονοκέφαλος για τους δημάρχους και τους επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Συνήθως τα χρήματα είναι λίγα, οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία περιορισμένες και τα προβλήματα πολλά.

Όμως η τοπική αυτοδιοίκηση, τα τελευταία χρόνια, καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά στην παρέμβαση και εμπλοκή της στα ζητήματα της Εκπαίδευσης και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η συντήρηση των δημοτικών κτιρίων και των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων και οι δήμαρχοι που αναλαμβάνουν τη διοίκηση ενός δήμου, θεωρητικά,  έχουν μελετήσει το θέμα. Οπότε, δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες θα πρέπει να είναι έτοιμοι, να έχουν σχέδιο, για να επισκευάσουν τα σχολεία και να τα παραδώσουν την επόμενη σχολική χρονιά έτοιμα στους μαθητές.

Οι δικαιολογίες «δεν υπάρχουν χρήματα», δεν «υπάρχει κωδικός», δεν «υπογράφει ο πάρεδρος», "όλα τα σχολεία έχουν προβλήματα" , "οι προηγούμενοι είχαν εγκαταλείψει τα σχολεία" οι χρηματοδοτήσεις είναι περιορισμένες, ρίχνοντας παράλληλα τις ευθύνες στο «σκληρό» κράτος δεν αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι θέματα πολιτικά που οφείλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να αντιμετωπίσουν. Τα κτίρια πάντα θα χρειάζονται συντήρηση, τα σχολεία τα οποία καθημερινά φιλοξενούν μεγάλο αριθμό μαθητών χρειάζονται επιπλέον φροντίδα.
Και επειδή, όλες οι δημοτικές παρατάξεις δηλώνουν, με κάθε ευκαιρία, ότι η παιδεία είναι πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να προσπαθήσουν, ώστε να βρουν μια μόνιμη λύση και να υπάρχουν τα χρήματα κάθε χρόνο για τις συντηρήσεις - επισκευές των σχολείων. Με άλλα λόγια να βρουν τον τρόπο, π.χ. να δημιουργήσουν έναν κουμπαρά, ένα "μόνιμο ταμείο" για τις επισκευές στα σχολεία!
Πατώντας  drapetsini.blogspot.com  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Χάνου.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 18:32

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση