Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 18:13

Τρεις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις από το δήμο Αθηναίων που με λίγη φαντασία φωτίζουν και τα όσα μπορούν να γίνουν καλύτερα και πιο ωραία εδώ σ'εμάς

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

athinorama57Μιας και μεγάλες πολεοδομικές παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις σε χώρους πρασίνου και πάρκων δεν φαίνονται να ψήνονται στον Πειραιά και στο Κερατσίνι Δραπετσώνα, είπαμε να κάνουμε μία αναφορά σ'αυτές που έγιναν και θα γίνουν στην Αθήνα. Το καλό είναι ότι παίρνουμε ιδέες που μας βοηθούν να βλέπουμε με άλλο μάτι τον περιβάλλοντα χώρο μας και να κρίνουμε με καλύτερες βάσεις τα όσα γίνονται εδώ σ'εμάς και στα πέριξ. 

Για το ένα έργο της αναβάθμισης ενός μέχρι τώρα μέρους του Εθνικού Κήπου, έχουν γραφτεί καλά λόγια. Η δημοτική αρχή της Αθήνας, εφαρμόζοντας ένα στρατηγικό σχέδιο που περιλαμβάνει την πλήρη αναβάθμιση του ιστορικού Κήπου της πόλης, συνολικής έκτασης 154 στρεμμάτων, παραδίδει από τις 16 Μαΐου στους Αθηναίους το πρώτο ολοκληρωμένο τμήμα, στη βόρεια πλευρά, μεταξύ των Λεωφόρων Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας. Έχει ενδιαφέρον πάντως για όσους ενδιαφέρονται για δημοτικά πάρκα και άλση οι παρεμβάσεις που έγιναν και αφορούν, δένδρα και θάμνους, δρόμους και μονοπάτια όπως και τον ηλεκτροφωτισμό. 

 ΕΔΩ   η παρουσίαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Αθηνορόματος. 

Το δεύτερο αφορά στα έργα που γίνονται στην πλατεία Συντάγματος. Η Βίβιαν Στεργίου έγραψε το άρθρο "Τι εργοτάξιο είναι αυτό στην πλατεία Συντάγματος;" και συνεχίζει "Η κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει περιέλθει η πλατεία μόνο ως αστοχία μπορεί να εκληφθεί, εάν θεωρήσουμε ότι όντως ο τουρισμός είναι ο μεγάλος στόχος". Και όντως θυμωμένη η αρθρογράφος ζητάει τουλάχιστον μία συγνώμη από τους υπεύθυνους τους έργου. "Κάτι πήγε πολύ στραβά στο συγκεκριμένο σχέδιο και δεν έχουμε ακούσει πραγματικά κάποια συγγνώμη ή κάποια διαφανή εξήγηση για το τι απέγιναν όλα τα υλικά που κατασπαταλήθηκαν (πόροι, γλαστράκια, φυτάκια, φοινικόδεντρα, καγκουροπαγκάκια με καγκουροφωτισμό και άλλα αξεσουάρ που, όπως μπήκαν, βγήκαν, σαν να στήνεις και να ξεστήνεις ένα επιτραπέζιο)"

ΕΔΩ  το δεύτερο άρθρο στο lifo.

Και το τρίτο είναι η κριτική παρουσίαση ενός έργου που θα ξεκινήσει. Είναι το έργο που βάζει μπρος η δημ.αρχή του κ. Μπακογιάννη και αφορά στην ανάπλαση της Βασιλίσσης Όλγας, η συνέχεια δηλαδή του Μεγάλου Περιπάτου. Στόχος, η ενοποίηση του Ολυμπίου με το Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο, καθώς και η δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου. Ο Στέργιος Ζιαμπάκας παρουσιάζει τα σχέδια, θεωρεί μεγάλο τον προϋπολογισμό αυτού του έργου (γύρω στα 7 εκ.) και διαπιστώνει ότι τα έργα αυτά θα ξεκινήσουν στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

ΕΔΩ  στην Εφημερίδα των Συντακτών το άρθρο που αναρτήθηκε με τον τίτλο "Πεζοδρόμηση με 7 εκατ. λίγο πριν από τις κάλπες"

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 04:03

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση