Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 19:07

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το πως και πότε κλαδεύουν τα δένδρα οι δήμοι

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

drapetsini5Σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλά και η ενεργειακή κρίση απαιτούν πολλά δέντρα και ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι των πόλεων ευαισθητοποιούνται, οι δημοτικές αρχές βλέπουν τεράστιες αντιδράσεις, για το κλάδεμα των δέντρων.

Η πραγματική και ουσιαστική αιτία του φαινομένου αντίδρασης είναι ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες των δήμων δεν μπορούν να τεκμηριώσουν, ούτε να πείσουν τους κατοίκους για τον τρόπο κλαδέματος αφού καταστρέφουν εντελώς την αισθητική των δρόμων, αλλά και στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατοντάδες πανεπιστημιακές μελέτες που υποδεικνύουν άλλους τρόπους.
Σε επίπεδο δήμων τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται η δημιουργία δεκάδων groups στα Social Media όπως το « Δένδρα στην πόλη  » που έφτασε 4.000 μέλη από τα Νότια Προάστια της Αττικής μέσα σε ένα χρόνο ή το «SOS για τα δέντρα της γειτονιάς μας» που έφτασε 1.400 μέλη σε 6 μήνες μόνο στο Δήμο Παπάγου Χολαργού.
Τακτικές δε είναι και οι δημοσιεύσεις στα εξειδικευμένα site όπως το dasarxeio.com από επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα και καταγράφουν συνεχώς λάθος πρακτικές. 
Η ΚΕΔΕ είχε βγάλει σε διαβούλευση Σχέδιο Διαχείρισης Αστικού Πρασίνου
Όμως δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές ούτε από τα δασαρχεία, ούτε από τα Υπουργεία. Σε αντίθεση βγήκε και εγκύκλιο ΑΔΑ : 6ΟΘΕ4653Π8-9ΗΒ, η οποία απλοποιεί και διευκολύνει την κοπή από ιδιώτες.
Πατώντας  drapetsini.blogspot.com  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Χάνου. 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 19:32

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση