Κυριακή, 08 Μαΐου 2022 19:48

12 μοναδικά έργα Τέχνης "ζωντανεύουν" με χρώματα τον ρόλο της μητέρας

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

filippo-lippi Χριστίνα Τσατσαράγκου. 12 σπουδαίοι πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν τη μορφή της μητέρας και η ιστορία τους...

Γιορτή της μητέρας σήμερα και ναι, μπορεί πολλοί να μην πιστεύουν σε παγκόσμιες ημέρες και τέτοιου είδους τιμές, όμως, κακά τα ψέματα, η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη χροιά. Η μορφή της μάνας, ο ζωογόνος και νευραλγικός ρόλος της δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αντίστοιχες εορτές προς τιμήν της μητρότητας γίνονταν ακόμη και στον αρχαίο κόσμο. Η μητέρα Γη ήταν για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση της φύσης και μητέρα των πάντων, ενώ η Ρέα, λατρευόταν ως θεά της γης, της άγριας φύσης και της γονιμότητας. Σύμφωνα με τη ελληνική μυθολογία ήταν η πρώτη γυναίκα που γέννησε με τοκετό και μεγάλωσε με το μητρικό της γάλα τα παιδιά της.

Στο πέρασμα των αιώνων ο αρχετυπικός ρόλος της μητέρας ήταν πάντα το ίδιο κραταιός. Το μοτίβο της μητέρας-βρεφοκρατούσας είναι ίσως το πιο ανθεκτικό στον χρόνο και το πιο φορτισμένο συναισθηματικά. Γι΄αυτό και κατέχει κεντρική θέση στην παγκόσμια, αλλά και στη νεότερη ζωγραφική.  

Εμείς ξεχωρίσαμε 12 σπουδαίους πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν τη μορφή της μητέρας και παρουσιάζουμε την ιστορία τους. 

Πατώντας  news247.gr/sunday-edition  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο με τους 12 πίνακες.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Μαΐου 2022 19:54

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση