Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 17:55

O Σαϊντού Καμαρά θα μείνει στην Ελλάδα - Δεκτό το αίτημα του μαθητή από την Αρχή Προσφύγων

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

saidou kamara-1068x713Η ιστορία του μαθητή είχε γίνει γνωστή πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην οποία ως αριστούχος συμμετείχε κανονικά, ωστόσο, στη συνέχεια βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της απέλασης.

Ο Σαϊντού ήρθε στη χώρα μας το 2019 σε ηλικία 16 ετών, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι φυγής από τη πατρίδα του, τη Γουινέα, όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και ενδοικογενειακής βίας. Ο νεαρός γράφτηκε στο σχολείο, κατάφερε να ενσωματωθεί στη σχολική κοινότητα, έκανε φίλους και έλαβε την ελληνική παιδεία. 

 Η ιστορία του προκάλεσε κύμα συμπαράστασης, με φίλους, συμμαθητές και καθηγητές του να στέκονται στο πλευρό του. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, εξετάστηκε η προσφυγή του Σαϊντού Καμαρά από την Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών. Και εκείνη τη στιγμή, ο νεαρός δίπλα του φίλους και καθηγητές από το Λύκειο στον Άγιο Δημήτριο.

Και η ανάρτηση στο fb της "φίλης" Δέσποινας Σπανούδη

 Ο νεαρός Σαιντού Καμαρά από τη Γουινέα πήρε άσυλο. Στη Γουινέα δεν έχουν πόλεμο και ο νεαρός Σαιντού, δεν ανήκει σε κάποια ομάδα που διώκεται. Παρότι δεν έχει κάποιο τυπικό λόγο να πάρει άσυλο με βάση τον αντιπροσφυγικο νόμο, κατάφερε το ακατόρθωτο λόγω της μεγάλης κινητοποίησης του σχολείου, της γειτονιάς του, των ανθρώπων που ασχολούνται με τους πρόσφυγες και της μεγάλης απήχησης στα κοινωνικά δίκτυα..

Και όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπλύνει την εγκληματική της πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες πίσω από το "παράτυπο" άσυλο στον Σαιντού, είναι ξεκάθαρο το μήνυμα ελπίδας που μεταφέρει αυτή η συμβολική πράξη.

Κοινωνία ενωμένη ποτέ νικημένη.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 13:14

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση