Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 17:06

Ένα ντοκιμαντέρ για τους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς του εξωτερικού, από τη Μ.Δευτέρα στο Κανάλι της Βουλής

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

athinorama55Βασιλική Γερονίκου. Από το Λούβρο μέχρι το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Εξόριστη Ελληνική Τέχνη» στο κανάλι της Βουλής μάς ξεναγεί στα σημαντικότερα ελληνικά εκθέματα ανά τον κόσμο.

Ξεναγήσεις στους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης, της Αμερικής, της Μεγάλης Ελλάδας και της Μικράς Ασίας παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ "Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη" που κάνει πρεμιέρα τη Μ. Δευτέρα 18/4 στις 15:00 στο Κανάλι της Βουλής.

 Σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση, αφήγηση Ράνιας Κωνσταντινίδη, παρουσίαση από την αρχαιολόγο Νομική Παλαιοκρασσά και με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές Βασίλη Λαμπρινουδάκη και Πάνο Βαλαβάνη στο ρόλο των επιστημονικών συμβούλων, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ "Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη" σκοπεύει να αναδείξει τις ελληνικές αρχαιότητες του εξωτερικού καθώς και τον τρόπος κτήσης τους, αφού, κατά γενική ομολογία, τα μεγάλα μουσεία τις απέκτησαν είτε με ύποπτες συναλλαγές, είτε από λαθραίες ανασκαφές.

 

Από το Μουσείο του Λούβρου μέχρι το Βρετανικό Μουσείο και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, η σειρά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κινηματογράφηση των γλυπτών ώστε να αναδεικνύεται η υψηλή αισθητική της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Διακεκριμένοι αρχαιολόγοι, όπως ο φιλέλληνας Λόρδος Colin Renfrew, επεμβαίνουν κατά περίπτωση με το προσωπικό τους σχόλιο.

Η σειρά ντοκιμαντέρ "Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη" αποτελείται από 24 σαρανταπεντάλεπτα επεισόδια, με τα πρώτα τέσσερα να προβάλλονται από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Πέμπτη στις 15:00 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 17:10

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση