Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 09:57

Κατανοώντας την εξέλιξη

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

kkampourakisΟ Κώστας Καμπουράκης στο βιβλίο αυτό, υποστηρίζει πως η ιδέα της εξέλιξης αντίκειται ψυχολογικά στη διαίσθησή μας, συνεπώς δεν μπορούν εύκολα να την κατανοήσουν όλοι οι άνθρωποι. Επιπλέον, επισημαίνει ότι η εξελικτική θεωρία, όπως και κάθε επιστημονική θεωρία, είναι ένα μέσο για να καταλάβουμε τον φυσικό κόσμο, ότι υπόκειται στον επιστημονικό έλεγχο κι ότι είναι λάθος να την υιοθετούμε δογματικά.
 Όπως τονίζει ο συγγραφέας, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει κανέναν εγγενή σκοπό και η κατανόηση της εξελικτικής θεωρίας μπορεί να μας ελευθερώσει απ’ τη μοιρολατρία και να μας επιτρέψει να καταλάβουμε τον φυσικό κόσμο γύρω μας.

Ο Κώστας Καµπουράκης είναι ερευνητής στο Πανεπιστήµιο της Γενεύης (Τµήµα Βιολογίας και Πανεπιστηµιακό Ινστιτούτο Επιµόρφωσης Εκπαιδευτικών) και διευθυντής της εκδοτικής σειράς Understanding Life του Cambridge University Press. Εκτός από το Τι είναι, τελικά, τα γονίδια;, έχει γράψει τα βιβλία Understanding Evolution (Cambridge University Press, 2014• Κατανοώντας την εξέλιξη, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2017), Turning Points: How Critical Events Have Driven Evolution, Life and Development (Prometheus Books, 2018) και Uncertainty: How it Makes Science Advance (Oxford University Press, 2019.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 10:04
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση