Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 17:57

«Φρέρε Ζάκι»: Μια παρέα στο Βερολίνο τραγουδά για τον Ζακ

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

zakΜια queer βερσιόν του γνωστού παιδικού τραγουδιού «Frère Jacques» και ένα «βίντεο-στΟργή» για τον Ζακ Κωστόπουλο, για τη Zackie Oh.

Στις 12 Φεβρουαρίου μια νεοσύστατη παρέα μαζεύτηκε σε ένα καφέ του Βερολίνου για να πει ένα τραγούδι, μια queer βερσιόν του γνωστού παιδικού Frère Jacques, και να φτιάξει ένα «βίντεο-στΟργή» για τον Ζακ Κωστόπουλο, για τη Zackie Oh.

 Μια ορχήστρα και μια χορωδία, τέσσερις οικογένειες, τέσσερις κάμερες, μια queen, δάκρυα, οργή και χρυσόσκονη μαζεύτηκαν, 2.329 χιλιόμετρα μακριά από τη δικαστική αίθουσα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των υπευθύνων για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

«Το βίντεο που φτιάξαμε είναι μια προσπάθεια να ενώσουμε τις φωνές μας με τα αδέρφια μας στην Ελλάδα κι αλλού, να ενώσουμε τα δάκρυα μας με αυτά της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, που βιώνει τη δολοφονία του παιδιού κι αδερφού της, ξανά και ξανά στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Επιδιώκουμε με αυτό το τραγούδι να μπούμε στην αίθουσα και να αγγίξουμε τρυφερά το χέρι τους κάθε φορά που μια προσβλητική φράση αφήνει τα στόματα όσων συνεχίζουν να κατηγορούν και να πληγώνουν, αντί να σκύβουν το κεφάλι. Με το τραγούδι αυτό “απαντάμε” σε όλα τα υβριστικά σχόλια που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, σχόλια βασισμένα στις πρώτες εντυπώσεις των ΜΜΕ. Το βίντεο “υπογράφουν” 15 μικρο-οικογένειες, δύο μεγαλο-οικογένειες (collectives), ένα σύνολο 50+ ατόμων που κατοικούν στο Βερολίνο και ζητούν δικαίωση».

- Παρακολούθηση των τελευταίων εξελίξεων στο Παρατηρητήριο της δίκης για τον φόνο του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh: https://mobile.twitter.com/zjusticewatch https://zackieohjustice.watch

- Οικονομική ενίσχυση της οικογένειας: https://gogetfunding.com/justice-for-zak/

 Η συγκεκριμένη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης είναι αυτή που συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την κάλυψη των διαδικαστικων και λοιπών εξόδων που απαιτούνται για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ και της δικαίωσης της μνήμης του.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 18:41

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση