Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 18:56

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η 15χρονη Καμίλα Βαλιέβα έγραψε ιστορία -Έκανε τετραπλό άλμα στο πατινάζ

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

kamila-valievaΗ Ρωσίδα Βαλιέβα εκτέλεσε ένα quad Salchow -- που περιλαμβάνει τέσσερις πλήρεις περιστροφές στον αέρα -- ενώ έπαιζε στο Bolero του Ravel στο ελεύθερο. Λίγο μετά ήταν και η πρώτη που το έκανε δεύτερη φορά.

«Θα μιλάμε για αυτή τη στιγμή για τα επόμενα 100 χρόνια», δήλωσε στην εκπομπή η σχολιαστής των Ολυμπιακών Αγώνων του NBC, Τάρα Λιπίνσκι. «Θεέ μου. Αν αυτή η παράσταση δεν ενέπνευσε ολόκληρο τον κόσμο να ασχοληθεί με το πατινάζ στον πάγο, δεν ξέρω τι θα έκανε», δήλωσε στο NBC, ο Τζόνι Γουέιρ, από την πλευρά του.

Η Βαλίεβα είχε γίνει πριν λίγους μήνες η πρώτη γυναίκα που έσπασε το φράγμα των 90 πόντων, στο μικρό πρόγραμμα. Το έκανε στην πρώτη της εμφάνιση της, μεταξύ των μεγάλων, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου 'έσπασε' δυο δικά της ρεκόρ. Μετά είπε πως το πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στη γιαγιά της, που πέθανε το 2019. Εξήγησε ότι τα συναισθήματα που νιώθει, όταν είναι στον πάγο, κρίνουν την ενέργεια της εμφάνισης της.

Η νεαρή έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα που εκτέλεσε με επιτυχία το τετραπλό άλμα (τέσσερις περιστροφές στον αέρα), σε Αγώνες. Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα της, η ομάδα της (Ρωσία) είχε ήδη διασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο (στη δεύτερη θέση ήταν οι ΗΠΑ και στην τρίτη η Ιαπωνία). Με το που ξεκίνησε η μουσική, εκτέλεσε το τετραπλό Salchow, άλμα που έχει το όνομα του πρώτου που το έκανε και ήταν ο Σουηδός Ούλριχ Σάλτσοου. Στη συνέχεια του προγράμματος, έπεσε ενώ εκτελούσε τριπλό άλμα. Αλλά είπαμε. Η χώρα της είχε πάρει το χρυσό στο ομαδικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 19:16

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση