Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 19:24

Από το Μαύρο σύννεφο του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου:«AΓΡΙΟ ΣΕΞ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ»

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

sexΤα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική ομαλοποίηση του πνιγμού και του στραγγαλισμού κατά τη διάρκεια του σεξ. Η πορνογραφία έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό, αλλά τα γυναικεία περιοδικά και η λαϊκή κουλτούρα (οι «50 αποχρώσεις του γκρι», για παράδειγμα) έχουν επίσης συμβάλει στο να γίνει το σκληρό σεξ «μόδα». Οι Hebernick και Fu δήλωσαν στο «Scientific American» ότι ο πνιγμός ή ο στραγγαλισμός κατά τη διάρκεια του σεξ «φαίνεται να αποτελεί πλειοψηφική συμπεριφορά για τους φοιτητές κολεγιακής ηλικίας».

Tο 2019 η ομάδα της εκστρατείας We Can't Consent to This σημείωσε ότι την τελευταία δεκαετία 30 κορίτσια έχουν σκοτωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο σε κάτι που κατά τους ισχυρισμούς των άλλων ήταν συναινετικό άγριο σεξ. Η φράση «άγριο σεξ που πήγε στραβά» έχει γίνει πια μια συνηθισμένη δικαιολογία για πολλές γυναικοκτονίες.

Για να είμαστε ξεκάθαροι: δεν υπάρχει τίποτα κακό στο σκληρό σεξ, αρκεί να είναι πραγματικά συναινετικό. Αυτό που είναι προβληματικό είναι οι νέοι να μαθαίνουν για το σεξ μέσα από το πορνό και να πιστεύουν ότι η βία είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της σεξουαλικής εγγύτητας. Οι παρατηρήσεις των Hebernick και Fu σχετικά με την κανονικοποίηση του σκληρού σεξ απηχούν τα σχόλια που έκανε η τραγουδίστρια Billie Eilish τον περασμένο μήνα σχετικά με τις επιπτώσεις που είχε η παρακολούθηση πορνό από νεαρή ηλικία στην ψυχική της υγεία και το πώς διαστρεβλώθηκαν οι προσδοκίες της για το πώς θα έπρεπε να είναι το σεξ. «Τις πρώτες φορές που... έκανα σεξ δεν έλεγα όχι σε πράγματα που δεν ήταν καλά», δήλωσε σε συνέντευξή της στο «Howard Stern Show». «Ήταν επειδή πίστευα ότι αυτό υποτίθεται πως έπρεπε να με ερεθίζει».

Σ.Τσαγκαρουσιάνος. Μέρες τώρα όλα τα μέσα ασχολούνται με την καταγγελία βιασμού της 24χρονης. Άνθρωποι που θέλουν ο κόσμος να γίνει λιγότερο σκληρός, βίαιος και ηλίθιος την υποστήριξαν, δικαίως, αν και είναι εξόχως άβολο να τη βλέπουν αγκαλιά με τον Τριανταφυλλόπουλο!

Η σύγχυση βέβαια διαπνέει πλέον τα πάντα. Έχω χαθεί σε τόσες σεξουαλικές καταγγελίες, τόσους άκυρους τιμωρούς του σεξισμού, και έχω την εντύπωση ότι πολλές από αυτές τις ιστορίες καταναλώνονται με λάγνα απληστία για όλο και πιο πορνογραφικές/σκανδαλοθηρικές λεπτομέρειες ή όλο και πιο λεπτουργημένους εκβιασμούς. 

Πάντως, κάτι συμβαίνει με το σεξ – το μπέρδεμα όλο και εντείνεται. Έγκυρες μελέτες (στο «Scientific American») δείχνουν ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι άνθρωποι κάνουν πολύ λιγότερο, αλλά πολύ σκληρότερο σεξ. Πριν από έναν μήνα περίπου διάβασα ένα άρθρο στον «Guardian» σχετικά, που έλεγε ότι φταίει γι' αυτό η αυξανόμενη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του gaming. Η μείωση της χρήσης αλκοόλ θα μπορούσε να είναι ένας άλλος παράγοντας. Ίσως το πιο ενδιαφέρον και ανησυχητικό, ωστόσο, είναι η υπόθεση των ερευνητών ότι η καθιέρωση του εξαιρετικά σκληρού σεξ θα μπορούσε να απομακρύνει μια γενιά νέων ανθρώπων από το σεξ συνολικά.

Σ.Δ. Ο πίνακας SEX (2008) είναι της Ariane Lumen

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 09:40
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση